Nieuws

DETO mocht zich na de kraker van vorige week tegen Eemdijk opmaken voor de returnwedstrijd in Barneveld tegen SDVB. Waar thuis relatief simpel met 2-0 van de Barnevelders werd gewonnen, was het deze middag andere koek in het kippendorp.

DETO startte deze middag met één wijziging in de basis ten opzichte van een week eerder. Mert Baglar keerde terug in plaats van de geschorste Tim Bongers. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Bas Postma die in kansrijke positie de bal net niet tussen de palen kreeg na een voorzet van Kai Wesselink. In de tegenaanval was het wel direct raak voor de gastheren waar Zakaria el Biyar de bal achter Roberto Stopel schoot: 1-0. En kort daarna werd het nog erger voor DETO toen Tom Koelman de rode kaart kreeg na een ongelukkig sprintduel wat door de scheidsrechter werd beoordeeld als het neerhalen van een doorgebroken speler waardoor DETO met 10 man de wedstrijd moest vervolgen. Barneveld kreeg in de fase hierna kansen op meer, maar ook DETO kreeg mogelijkheden op de gelijkmaker. Zwak uitverdedigen van DETO leidde ertoe dat Barneveld 5 minuten voor de thee de stand kon verdubbelen. Opnieuw was het Zakaria el Biyar die de trekker overhaalde: 2-0. Op slag van rust kwam het tiental van DETO toch terug in de wedstrijd toen aanvoerder Kai Wesselink de 2-1 kon aantekenen en zo de ruststand een iets beter aanzien gaf.

Na de thee was de vraag: kan DETO met 10 man toch nog een resultaat halen. Het antwoord liet niet lang op zich wachten toen Melvin Degenaar al in de 50e minuut doelman Ruben van de Streek kansloos liet en de gelijkmaker op het bord zette: 2-2. Beide ploegen kregen in het laatste half uur nog kansen om de drie punten veilig te stellen. Barneveld raakte nog de buitenkant paal en SDVB-doelman Van de Streek bleek een sta-in-de-weg bij schoten van Borghuis en Wesselink. Zo werd het een wedstrijd waar DETO vanaf het begin achter de feiten aanliep, maar uiteindelijk toch de schade wist te beperken door met een puntendeling van het veld te stappen.

Volgende week speelt DETO thuis tegen WV-HEDW uit Amsterdam. DETO krijgt dan de kans om de 4-2 nederlaag die destijds in Amsterdam werd geleden weg te poetsen. Aftrap in Vriezenveen om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens SDV Barneveld - DETO 2-2 (2-1)

Scheidsrechter: Marco Oosting

Assistent-scheidsrechters: Justin Voppen en Pascal Waanders