Nieuws

DETO heeft zaterdag een 0-4 nederlaag geleden tegen DHSC uit Utrecht. Een voor DETO nieuwe tegenstander welke in het voetbalwereldje bekendheid geniet door de voetbalfamilie Sneijder. Uit de statistieken tot dusver bleek dat deze Utrechtse ploeg gemakkelijk scoort. Daarentegen had men ook al veel doelpunten tegen gekregen in de eerste vijf wedstrijden waarbij men wel vaak aan de goede kant van de score was gebleven wat dan ook de gedeelde koppositie in de 4e divisie opleverde. DETO was gewaarschuwd…

Vanaf de aftrap ontspon zich een wedstrijd tussen twee goed voetballende ploegen. DETO toonde aanvallende intenties, want middenvelder Tim Pothast was in de startopstelling buiten de ploeg gelaten ten faveure van aanvaller Melvin Degenaar die afgelopen dinsdag drie keer trefzeker was in het oefenduel tegen SVZW. Na een kwartier van aftasten kwamen de gasten vanuit het niets op voorsprong. Knullig balverlies van Kai Wesselink op het middenveld leidde tot een snelle omschakeling bij de gasten die de bal via een paar schakels bij Emre Bal bezorgden die simpel de 0-1 kon binnenschieten. Hoewel de Utrechters ook in de eerste helft nog een paar keer dichtbij een tweede doelpunt waren, was DETO kort voor rust dichtbij de gelijkmaker toen Kai Wesselink na een voorzet op de lat kopte. Op slag van rust kreeg DETO opnieuw een lesje effectiviteit toen het een vrije trap ver op de helft van DHSC mocht nemen. Deze vrije trap werd razendsnel uitverdedigd waarna Yassine Tekfaoui na een indrukwekkende sprint over zo’n beetje het hele veld de 0-2 kon aantekenen.

Na de rust probeerde DETO weer in de wedstrijd te komen, maar liep na een aantal kansjes voor Wesselink opnieuw in het Utrechtse mes. Aanvoerder Rodney Sneijder sneed vanaf de linkerkant naar binnen, zag dat Stopel iets te ver voor zijn doel stond en krulde de bal bijzonder fraai in de bovenhoek: 0-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Enkele minuten later was het opnieuw Stopel die moest vissen toen Berry van ’t Land de bal van grote afstand over de DETO doelman schoot: 0-4. Even leek een monsterscore zich aan te dienen maar gelukkig voor DETO gebeurde er in het resterende half uurtje niet zoveel meer behalve dat beide ploegen nog een aantal wisselspelers binnen de lijnen brachten. DETO was kort voor het eindsignaal nog dichtbij de eretreffer maar zelfs die ging er deze middag niet in.

En zo kwam er een einde aan een lange reeks wedstrijden waarin DETO thuis in Vriezenveen ongeslagen was. De ploeg had al 51 weken sinds 9 oktober 2021 thuis niet verloren. Deze middag was er op de nederlaag helemaal niets af te dingen. Ondanks dat DETO vooraf gewaarschuwd was door de grote uitslagen van de Utrechters liep het bij vlagen naïef en slordig te voetballen, wat uitermate effectief en knap werd afgestraft door DHSC dat hiermee deze middag duidelijk een maatje te groot was. Hopelijk leert de ploeg hiervan en kan het deze nederlaag komende zaterdag rechtzetten. DETO speelt dan om 15.00 uur in Hoogeveen tegen HZVV.

Wedstrijdgegevens DETO – DHSC0-4(0-2)

Scheidsrechter: Dhr. R. van der Werff

Assistent-scheidsrechters: De heren H. van der Bij en L. Vos