Nieuws

 

Na de winstpartij in Sneek, stond afgelopen zaterdag alweer een uitwedstrijd voor DETO op het programma. Het moest op bezoek bij SC Genemuiden, één van de titelkandidaten van de hoofdklasse B en van de kopgroep van vier, de club met de minste verliespunten.

DETO begon in dezelfde formatie als een week daarvoor onder het motto “never change a winning team”. Vanaf de aftrap speelde DETO goed en fel en zette de gastheren onder druk. Al in de 5e minuut was het dichtbij een doelpunt toen Kai Wesselink met een kopbal de paal trof en Genemuiden goed weg kwam. Twee minuten later was het wel raak voor de Vriezenveners. Slecht en slordig uitverdedigen van Genemuiden bracht de bal bij Ferdi ter Avest die het cadeautje direct uitpakte: 0-1. Ook na de openingsgoal bleef DETO goed voetballen en probeerde het een aantal keren van afstand met een vlagerige wind die dwars over het veld stond. Deze pogingen leverden niets op. Na de openingsfase waarin DETO dominant was, kwam de thuisclub steeds beter in de wedstrijd. In de 23e minuut kon Lars Miedema over rechts doorbreken en schoot de bal strak en onhoudbaar achter Roberto Stopel: 1-1. Vijf minuten voor de thee ging op het veld en langs de lijn bij alles wat Genemuiden was de vlam in de pan, toen bij een overtreding op Ter Avest en het tumult wat daardoor ontstond, aanvaller Rens van Benthem van Genemuiden zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld door de scheidsrechter en al voor de pauze met rood mocht douchen. Genemuiden richtte zich daarna op en kwam zowaar op slag van rust met 10 man op een 2-1 voorsprong toen door knullig balverlies op het DETO middenveld aanvaller Ben-Kaddour vrije doortocht kreeg over links, Tom Koelman het bos in stuurde en Stopel kansloos liet door de bal hard en fraai binnen te schieten: 2-1.

Na de thee volgde het beleg van Genemuiden. DETO met 11 tegen Genemuiden met 10 man. En zoals zo vaak gebeurt, blijkt voetballen tegen 10 man moeilijker dan op een veld waar het aantal in balans is. DETO voetbalde wel, had 80% balbezit, maar vergat door te bijten. In de 52e minuut bracht DETO trainer In ’t Hof een extra spits in de persoon van Bas Postma en haalde Hans Matti achterin eraf aangezien Genemuiden nog één spits in het veld had staan. Waar vanaf dat moment meer aanvallende power werd verwacht van DETO, bleek dat het spel juist veel voorspelbaarder werd en was het voor het fysiek sterke Genemuiden een relatief koud kunstje om de boel dicht te houden. DETO mocht combineren dat het een lieve lust was, maar niet verder dan de dichtgebouwde zestien van Genemuiden. Hierdoor was het hopen op een goed vallende bal in de zestien voor DETO, echter deze viel deze middag in de tweede helft niet te noteren. Bij een spaarzame counter in de blessuretijd schoot Nathan Bos de wedstrijd definitief in het slot door van dichtbij de 3-1 te noteren.

DETO deed zichzelf tekort deze middag. Speelde in overtal een zwakke tweede helft waarin het tempo te laag was en het vrijwel niets creëerde tegen een wilskrachtige tegenstander die na afloop spekkoper bleek te zijn in de hoofdklasse B omdat alle anderen in de kopgroep puntverlies leden. DETO speelt komende zaterdag thuis tegen avv Swift uit Amsterdam. Aftrap op “Het Midden” om 14.45 uur. Publiek is zaterdag binnen en buiten zonder restricties weer van harte welkom!

Wedstrijdgegevens SC Genemuiden - DETO Twenterand :

Toeschouwers: 400

Scheidsrechter: De heer F. Lodeweegs

Assistent scheidsrechters:De heren: R. Bruining en L. Vos

Gele kaarten:Karlo Borghuis, Koen Fleer (DETO) / Jens Jurn Streutker, Thijs Dekker en Nick Buitink (SC Genemuiden)

Rode kaart: Rens van Benthem (2x geel)

Scoreverloop:

7. 0-1 Ferdi ter Avest

23. 1-1 Lars Miedema

44. 2-1 Oussama Ben-Kaddour

90+6  3-1 Nathan Bos

Opstelling DETO Twenterand:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten KnolHans Matti (52. Bas Postma), Karlo Borghuis, Coplan Soumaoro, Tim Pothast (80. Tim Bongers), Hoeseb Yakob (80. Koen Fleer),Kai Wesselink, Ferdi ter Avest

Opstelling SC Genemuiden:

Hidde Streutker, Bart Jan Brouwer, Jens Jurn Streutker, Ryan van Lente, Arend van de Wetering, Noureddine Boutzamar (Sijmon Eenkhoorn), Matthias Breman, Thijs Dekker, Oussama Ben-Kaddour (86. Nathan Bos), Lars Miedema (56. Nick Buitink), Rens van Benthem

s