Nieuws

 

Het is een euforisch gevoel om ´s ochtends wakker te worden in deze gekke tijd, en dan te beseffen dat wij als Vrouwen 7x7 kampioen zijn geworden. Voor veel van ons Vrouwen is dit de eerste keer in hun voetbal carrière, hoe geweldig is het dat wij dat op onze leeftijd mogen beleven!

In deze competitie zaten 4 teams, DETO, Voorwaarts, SVVN en STEVO. Deze teams speelde onderlinge wedstrijden van 20 minuten. Elke club was een keer aan de beurt om als gastvrouw te fungeren.

Wij hadden als DETO ook het geluk dat de laatste wedstrijden op eigen terrein waren, hierdoor hadden wij thuisvoordeel om de laatste wedstrijden over de streep te trekken. Met wel 20 dames op papier was het niet altijd makkelijk om toch genoeg dames op het veld te hebben staan. Gelukkig was DETO vrouwen 1 er om ons daar waar nodig te ondersteunen hiervoor onze dank!

Het waren spannende wedstrijden en deze clubs waren goed aan elkaar gewaagd. Dit was erg leuk om te doen. Helaas kon onze trainer Henk Fidom de laatste avond er niet bij zijn, en heeft niet kunnen zien hoe we kampioen zijn geworden, maar de voorbereidingen door goede trainingen zijn wij hem erg dankbaar voor.

Vrijdag 26 november was het nog niet beslist en hebben we er nog wel voor moeten strijden. De eerste wedstrijd tegen SVVN hebben we gewonnen door een doelpunt van Jolien Smit.

De tweede wedstrijd tegen Voorwaarts was een gelijkspel 0-0, en de laatste wedstrijd hebben we met 1-0 achter gestaan tegen Stevo. Hier wist gelukkig Celine Twiest nog een doelpunt te maken waardoor we met 1-1 gelijk gespeeld hebben. Hierdoor wisten we zeker dat we de tegenstanders achter ons lieten.

Wij zullen daarom zodra de tijd en omstandigheden het toelaten dit feestje nog even gaan vieren!

s