Nieuws

Op een druilerig sportpark Het Midden ontving DETO Twenterand afgelopen zaterdag RKSV Volendam. Talloze wedstrijden werden in het verleden al tegen elkaar gespeeld en meestal werden de punten in de competities gelijk verdeeld.

Volendam staat bekend als een goed ingespeeld team met technisch vaardige spelers. De topploeg uit het vissersdorp tegen de middenmoter uit Twente; het beloofde een mooie voetbalmiddag te worden. DETO begon sterk tegen de nummer drie van de ranglijst, maar na zo’n tien minuten nam Volendam het initiatief. DETO liep achter de feiten aan en schonk de ploeg van Johan Steur (ex -Feyenoord) de mogelijkheden om de score te openen. In de 25e minuut was het dan ook raak. Peter Kroon mocht net buiten de zestien ongehinderd uithalen en zijn schuiver verdween, rakelings langs de paal, laag in het doel. Een dik verdiende voorsprong. DETO kon er weinig tegenover stellen en hoopte met lange ballen op een bevlieging van Kai Wesselink of Melvin Degenaar. Vlak voor het rustsignaal stond DETO plotseling met 10 man op het veld. Doelman Roberto Stopel zou buiten de 16 hands hebben gemaakt. Op advies van de assistent scheidsrechter, die de hele middag een onzekere indruk maakte, kon de doelman de kleedkamer opzoeken. Thom ten Hove, die deze middag zijn debuut in de basis maakte, moest hierdoor noodgedwongen het veld verlaten voor reserve doelman Ralf Muller. Weer restte DETO om een groot gedeelte van een wedstrijd met een ondertal uit te spelen. Groot was de verrassing toen de ploeg van Hennie in ’t Hof nog voor de rust op gelijke hoogte kwam. Kai Wesselink werd door keeper Rick Heuvel onderuit gehaald en verzilverde zelf de toegekende strafschop. Ruststand 1 – 1 en dat was meer dan de roodzwarten hadden verwacht. Een geweldige opsteker dus.

De tweede helft begon goed voor DETO. Vol passie en vertrouwen werd de strijd aangegaan. Van het goede spel van Volendam was niets meer te zien. Tot tweemaal toe bracht de keeper knap redding op de inzetten van Karlo Borghuis. Uit het niets kwamen de Volendammers toch weer op een voorsprong. Het schot van Joey Tol werd via de rug van een DETO verdediger van richting veranderd en was daardoor onhoudbaar voor de goed ingevallen Muller. Geluk voor de gasten en DETO kreeg opnieuw een tik te verwerken. Met twee verse krachten (Soumaoro en Zwiers) moest het dan toch nog gebeuren om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Gezien het spel was DETO eigenlijk niet meer bij machte om nog gevaarlijk tye worden. De slotfase brak aan en uit een prachtig aangesneden bal van Karlo Borghuis kopte Coplan Soumaoro fantastisch binnen: 2 – 2. Wat een slotakkoord. Het voelde voor de Vriezenveners als een overwinning.

Aanstaande zaterdag wacht de uitwedstrijd in Amsterdam tegen ASV de Dijk. Met een bus vol trouwe supporters hoopt DETO in de hoofdstad de stijgende lijn voort te zetten.