Nieuws

DETO speelde zaterdagmiddag in Vriezenveen de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Eemdijk uit Bunschoten-Spakenburg. Na de succesvolle start in Nijkerk was iedereen benieuwd of de ploeg van Hennie in ’t Hof deze lijn kon doortrekken. Eemdijk was de afgelopen seizoenen altijd één van de titelkandidaten, waste DETO vorig seizoen met 5-0 de oren, dus er werd vooraf op een lastige middag gerekend.

Met één wijziging, Hoeseb Yakob voor de deze middag ontbrekende Mert Baglar, begon DETO in dezelfde opstelling als de voorgaande week tegen NSC. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er veel druk gezet op de bezoekers wat al snel resulteerde in een aantal kansen voor DETO. Zo was Ferdi ter Avest het dichtst bij een doelpunt toen hij in de 7e minuut zijn tegenstanders uitspeelde en op doel schoot, echter de bal kon door een verdediger ternauwernood van de lijn worden gehaald. Uit de daarop volgende corner liet wederom Ter Avest een enorme pegel los, maar doelman De Harder van Eemdijk kon de bal wegboksen. Na deze fase kwam ook Eemdijk enkele keren gevaarlijk voor het doel van Roberto Stopel, maar ook de DETO doelman kon ingrijpen of de ballen misten de juiste richting. Tegenvaller voor DETO was het geblesseerd uitvallen van Ter Avest in de 28e minuut. Hij werd vervangen door spits Bas Postma. Op slag van rust werd een schot van Degenaar met de hand geraakt door een verdediger van Eemdijk waarna scheidsrechter Tissingh niet anders kon dan naar de stip wijzen. Coplan Soumaoro schoot de penalty koelbloedig in de hoek, waarna beide ploegen naar de kleedkamer konden met een 1-0 stand op het bord.

Na de thee werd duidelijk dat Eemdijk niet voor 0 punten naar Vriezenveen was gekomen en drukte DETO wat meer terug op de eigen helft. In de 57e minuut resulteerde dat in de gelijkmaker toen Frank Heus vrij opdook voor Stopel en de bal strak in de verre hoek mikte: 1-1. DETO liet zich niet van de wijs brengen door de tegentreffer en trok vanaf de aftrap direct weer ten aanval, waar Eemdijk nog stond na te genieten van de gelijkmaker. Uit de voorzet van Degenaar was het Bas Postma die bij de tweede paal opdook en DETO direct weer op voorsprong kopte: 2-1. Maar weer was de wedstrijd nog niet gespeeld want Eemdijk zette de gastheren vol onder druk wat in de 70e minuut leidde tot de gelijkmaker. Argjend Selimi speelde zijn directe bewaker uit en krulde de bal vanaf rand zestien onhoudbaar in de bovenhoek: 2-2. Met nog ruim een kwartier op de klok kon de wedstrijd alle kanten op en ging het publiek er eens even goed voor zitten. Net toen iedereen, na kansen aan beide kanten, rekende op een gelijkspel, was het DETO dat via een lange bal op Melvin Degenaar in de omschakeling levensgevaarlijk werd. Degenaar kon alleen op De Harder af, behield het overzicht en legde de bal breed op Bas Postma die ongehinderd de winnende goal kon maken: 3-2.

Zo won DETO deze voor het publiek zeer vermakelijke wedstrijd in de slotfase en bewees zichzelf een uitstekende dienst en uitgangspositie op de ranglijst. Na twee wedstrijden heeft de ploeg samen met Urk en Volendam de maximale score uit 2 wedstrijden en zal daardoor met het nodige vertrouwen afreizen naar Friesland waar het komende zaterdag Buitenpost treft. Aftrap in Friesland zaterdag om 14.30 uur.