Scheidsrechters

SCHEIDSRECHTERS

Fluitend fluiten bij DETO

Zonder scheidsrechter geen voetbal. DETO Twenterand voert mede om die reden een actief arbitragebeleid, waarbij zij wordt ondersteund en begeleid door de KNVB. Daartoe is een scheidsrechterscommissie opgericht. Deze commissie heeft de volgende doelstellingen:

-Voldoende opgeleide scheidsrechters te verkrijgen en te behouden.

-Het imago van de verenigingsscheidsrechter te verbeteren en een aantrekkelijk klimaat te scheppen waarbij de verenigingsscheidsrechters plezier hebben in het leiden van een wedstrijd. Ze dienen met respect behandeld te worden en zich veilig en gewaardeerd te voelen voor, tijdens en na een wedstrijd.

-Het motiveren van voetballende leden en kader vanuit de A, B en C jeugd om pupillen wedstrijden te fluiten.

-Het scouten, selecteren en motiveren van talenten die in aanmerking kunnen komen voor een opleiding tot pupillen en of junioren scheidsrechter en eventuele daaropvolgende cursussen.

-De opleiding, begeleiding en kwaliteit van de arbitrage, begeleiders en coördinatoren te waarborgen en daar waar nodig te verbeteren.

-De doorstroming van jeugdscheidsrechter naar seniorenscheidsrechter te optimaliseren.

-Leidraad voor de verenigingsscheidsrechters, scheidsrechters in opleiding, fluitende junioren die aangesteld zijn om pupillenwedstrijd te leiden en junioren die in het kader van een maatschappelijke stage een overeenkomst hebben met DETO Twenterand.

De commissie bestaat uit de volgende personen: André Eggengoor, Harm Kuper, Frans Verboom, Jan Rijzer,, Richard van het Laar en Erwin Hulsegge.

Om de jeugd enthousiast te maken voor het fluiten van een wedstrijd is er op 14 december 2016 een spelregelavond georganiseerd in samenwerking met de KNVB. De avond stond onder leiding van Jochem Kamphuis, scheidsrechter uit het betaalde voetbal.

Hierna heeft de commissie de jeugd gevraagd of ze af en toe een wedstrijd van de pupillen wil fluitend. De volgende personen hebben aangegeven zich actief voor onze jongste jeugd in te willen zetten, te weten: Lars van het Laar, Hermen Voerknecht, Nick Snoeren, Jaron Elzinga, Jordy Scherphof, Stefan Nijenhuis, Thomas Bonke, Job Geerligs, Tristan Bramer,Ivar Folbert, Stef Hoff, Jesper Smoes, Gijs Eshuis, Michiel Geerink, Jochem Plegt, Kevin Koops, Jarno Rond, Job Nijland, Davy Jansen, Justin Twiest, Hermen Alberts, Floris Jan Wasser, Maarten Nijen Twilhaar, Daniël Engberts en Jordy Pot.

Deze jongens fluiten bij toerbeurt al een wedstrijd en worden op zaterdag begeleid door een praktijkbegeleider/coach. De deelnemers krijgen de mogelijkheid aangeboden, via een bijdrage van De Vrienden van de DETO-jeugd, om in de maand september 2017 deel te nemen aan een scheidsrechterscursus georganiseerd door de KNVB.

Verder mag de club al jaren een beroep doen om de navolgende clubscheidsrechters:

Erwin Bloemhof, Erwin Hulsegge, Dirk-Jan van Ziel, André Eggengoor,  Rutger Bosch, Henk de Jonge, Stan Prophitius, Mart Assink, Barend Lemans, Frans Verboom, Rudi Tienstra, Jordy Pot, Maurits de Jong, John Bruins, Aad Wessels, Jan Mulder, Niels Mulder en John Schumer.

De commissie zal zich ook blijven inzetten om deze vrijwilligers voor de club te behouden.

 
s