Nieuws

 

DETO mocht afgelopen zaterdag aantreden tegen koploper Excelsior’31 in Rijssen. Met de wetenschap dat DETO in de voorgaande weken telkens een punt had gepakt tegen goede ploegen als Scherpenzeel en SDV Barneveld kon de ploeg van Mark Looms met vertrouwen naar “De Koerbelt”.

In de stromende regen en met een volgepakte tribune ontspon zich een wedstrijd waarin DETO vanaf de aftrap het betere van het spel had en waarbij met name het uitstekende DETO-middenveld de touwtjes vrijwel de hele wedstrijd in handen had. De eerste speldenprikjes waren deze middag voor DETO waarbij Wesselink een voorzet net niet kon binnenglijden en Tom Koelman zijn kopbal simpel in de handen van Reimink zag belanden. Rond het half uur was er gevaar van de Rijssenaren toen een diepe bal verkeerd werd ingeschat door Roberto Stopel en Hans Matti net voor de doellijn redding kon brengen. Op slag van rust was het toch Excelsior dat vanuit het niets de voorsprong pakte toen Rick Hemmink een voorzet van de opgekomen Kaptein tegendraads in de verre hoek kopte: 1-0, tevens de ruststand

In het tweede bedrijf probeerde Excelsior direct met veel druk om de voorsprong op te voeren wat ook bijna lukte, maar gelukkig voor DETO belandde de inzet van Ben Kaddour op de paal waardoor DETO ontsnapte aan een vroege 2-0 achterstand. Even later was het wel raak aan de andere kant waar DETO een spiegelbeeld doelpunt maakte van de 1-0 van de gastheren toen Floris Oude Nijhuis een voorzet van Hans Matti op fraaie wijze tegendraads in de andere verre hoek van hetzelfde doel kopte: 1-1. Vervolgens verzuimde DETO om door te drukken. Het kreeg wel nog een goede mogelijkheid toen Hans Matti de vrijstaande Thom ten Hove vond die zijn schot net naast het doel zag gaan. Het was echter opnieuw Excelsior dat middels een kopdoelpunt, na een hoekschop, van Rick Hemmink op 2-1 kwam en DETO weer in de achtervolging dwong. Met nog een kwartier op de klok ging Thom ten Hove op avontuur en werd uiteindelijk op de rand van de zestien op onreglementaire wijze gestuit. Ben Rienstra schoot de toegekende vrije trap onberispelijk in de verre hoek: 2-2. In het slotkwartier kon het alle kanten op en kregen beide ploegen nog de kans om te winnen. Grootste kans was voor DETO toen Memic in de extra tijd de bal miste en Ferdi ter Avest alleen richting Kevin Reimink kon doorlopen. Helaas voor DETO ging zijn inzet via de doelman naast het doel en bleef de 2-2 op het bord staan. Een stand die recht deed aan de wedstrijd hoewel DETO deze middag het betere van het spel had. DETO gaat op dinsdag 21 november op bezoek in Dronten waar ASV de tegenstander is in de tweede bekerronde. Komende zaterdag komt Quick’20 uit Oldenzaal op bezoek in Vriezenveen. Aftrap 14.45 uur.

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd gemaakt door Wim van 't Einde

Wedstrijdgegevens Excelsior ’31 - DETO   2-2 (1-0)

Scheidsrechter: Remon Tulen

Assistent-scheidsrechters: Dennis Bosgraaf en Timon Wagenmakers

Toeschouwers: 500

Gele kaarten: Tim Bongers (DETO) / Givan Werkhoven (Excelsior’31)

Scoreverloop:

43. 1-0  Rick Hemmink

51. 1-1  Floris Oude Nijhuis

61. 2-1  Rick Hemmink

72. 2-2  Ben Rienstra

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Tim Bongers, Tom Koelman, Sten Knol, Hans Matti, Ben Rienstra, Thom ten Hove, Karlo Borghuis, Kai Wesselink, Melvin Degenaar (77. Ferdi ter Avest), Floris Oude Nijhuis (80. Bas Postma)

Opstelling Excelsior’31: Kevin Reimink, Kelvin Veensma, Tim van de Berg, Haris Memic, Vincent Schmidt, Rick Hemmink (86. Stan ter Haar), Niek Davina, Coplan Soumaoro (71. Simon Seppenwoolde), Steff Kaptein (86. Derian Reinders), Givan Werkhoven, Osama Ben Kaddour (71. Niels Leemhuis)

s