Nieuws

 

Op donderdagavond al bereiden we ons voor op de wedstrijden DETO 2 – WHC 2 en Oranje - USA. Trainer Martijn Prinsen van AZSV 2 gaf ons het nodige tactische advies. Voor Oranje keken we een interview met oud USA international DaMarcus Beasley. Hij werd geïnterviewd toen ie nog een baby was. Waarschijnlijk keken we naar een van de weinige interviews waarin een kwartier lang niets gezegd werd. Niks wijzer geworden dus.. En Martijn had het alleen maar over een bus. Tja…dan maar met de selectie kijkend naar een fantastische ontknoping in de poule van Duitsland.

Op zaterdag begrepen we wat Martijn bedoelde. WHC kwam met touringcar en al het veld op en parkeerde die voor de goal. Geen doorkomen aan.. Een schot van ons tegen het rechterachterwiel van de bus caramboleerde vlak voor tijd pardoes in ons doel. Eindstand 0 – 1.

Na afloop probeerden we er toch nog het beste van te maken door in een bomvolle kantine het Nederlands Elftal aan te moedigen. Bij binnenkomst vroeg de jolige Marcel van Mil aan Cas Wijnhoff, ‘hoe heet de jas van James Bond?’. Cas antwoorde ad rem met ‘een bontjas!’. Voorafgaand aan de wedstrijd van Oranje stelde Berto Ibbenhorst zich kwetsbaar op tegen aanvoerder Rene Nijhof. ‘Rene..vroeger praten mensen mij aan dat ik een hazenlip zou hebben. Ik begon er bijna in te geloven. Op vakantie in Spanje werd ik al Dua Lipa genoemd’. Jij weet dat dat onzin is stelde Rene Berto gerust. Op dat moment viel David Smelt in. Hey kearl’s…ik heb sinds een jaar een abonnement waarmee ik maandelijks een bos bloemen krijg. Nu bleek dat mijn schoonmoeder allergisch is voor het stuifmeel wat daar vanaf komt heb ik het abonnement gewijzigd naar 1 x per week haha…’.

Niels Horstink vertelde dat hij zijn 9 maand oude lichtbruine puppy noodgedwongen had moeten inslapen vanwege ouderdom. Ouderdom Niels? Nee…gekheid, ik had een donkerbruine besteld. En dat maakte dan weer dat ook Jip Lanjouw zich mengde in het gesprek. ‘Mijn achter, achter achterneef werkte in het circus als levende kanonskogel. Veertig jaar lang maar liefst. Zelfs toen ie dood was ging ie nog steeds mee op tournee als dode kanonskogel. Jennifer van het kantine dienst team komt erbij zitten en vraagt aan Thom ten Hove, ‘zijn jullie vogelspotters?’. Waarop Thom antwoord, ‘ dat gebeurt wel eens ja. Op dit moment Jennifer ben ik naar een paradijsvogel aan het kijken haha..’

Vlak voordat Oranje begint schuift kersverse DETO 2 aanwinst Nick Snoeren aan. ‘Ik hoorde net dat 82% van de vrouwen wat in de huishouding doet. Waarschijnlijk heeft mijn vrouw Loes niet aan die enquête meegedaan haha..’. Dan ontmoeten we Nora Leferink. Nog nooit eerder bij DETO gezien. Het spontane paardenmeisje vertelt dat haar voornemen voor 2023 is om te beginnen met roken. Wat een ambitieuze meid! Omdat op deze wonderlijke middag kennelijk ouderwets gerookt mag worden in de DETO kantine stelt Nora haar doelen ter plekke bij. Heerlijk dit…’even weg van al die betutteling!’. Ik begin direct met roken! En zo gingen we een prachtige middag tegemoet met Oranje terwijl Nora begon aan sigaret nummer twee.. We zijn zeer benieuwd welke avonturen we volgende week weer gaan beleven met DETO 2!

Opstelling DETO 2:

Mart Nieuwenhuis – Niels Horstink (Nick Snoeren + Loes Lange) – Rene Wijnhof – Niels Eshuis - Sam Kuiper – Jip Lanjouw – Joas Heersink – Cas Nijhoff - Thom ten Hove – David Smelt (Gaby Said)

s