Nieuws

DETO reisde zaterdag af naar het hoge noorden om in Buitenpost tegen de plaatselijke vv Buitenpost te spelen. Beide clubs zijn inmiddels alweer een paar jaar actief op het huidige niveau en voorafgaand aan de wedstrijd was het verschil tussen beide ploegen slechts 3 punten in het voordeel van DETO. Saillant detail aan deze wedstrijd was dat DETO nog nooit wist te winnen in Buitenpost en daar moest deze middag maar eens verandering in komen.

Op deze grijze koude winterse middag waren niet veel supporters afgekomen op de wedstrijd, mede gezien het feit dat het Nederlands elftal om 16.00 uur de 1/8e finale speelde op het WK. Vanaf de aftrap maakte DETO duidelijk dat het vanmiddag een resultaat wilde halen wat resulteerde in veel balbezit op de helft van de Friezen. Al na 6 minuten was het raak voor DETO. Melvin Degenaar joeg zijn tegenstander op, veroverde de bal en stuurde Kai Wesselink de diepte in over rechts waarna Wesselink de bal in de korte hoek achter doelman Van der Meulen schoot: 0-1.In het vervolg van de eerste helft was DETO de bovenliggende partij, creëerde een handvol kansen maar kwam niet tot scoren. Ook DETO doelman Roberto Stopel moest een aantal keren in actie komen bij de spaarzame counters van de thuisploeg.

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. DETO dat de lakens uitdeelde en kansen bleef creëren. In de 50e minuut leek even de stand verdubbeld te worden, echter wegens buitenspel ging het feest niet door. Met name Melvin Degenaar kreeg een paar dotten van kansen, echter de 0-1 bleef op het bord staan waardoor DETO de thuisploeg in de wedstrijd hield en continu het gevaar van een gelijkmaker boven de wedstrijd bleef hangen. Met nog 20 minuten op de klok probeerde DETO trainer Jürgen Schefczyk het middels een aantal andere aanvallers. Bas Postma, vrijwel elke week zijn doelpuntje meepakkend, en Badr Hamdaoui kwamen in de ploeg voor Melvin Degenaar en Tim Pothast. Ook Postma en Hamdaoui kregen hun mogelijkheden maar konden de stand niet verdubbelen. Grootste mogelijkheid van DETO kwam in de extra tijd van de voet van Coplan Soumaoro die de keeper te ver voor zijn doel zag staan en de bal in plaats van in het doel, op de lat mikte. Uiteindelijk mocht dit de pret niet drukken want DETO won voor het eerst in de geschiedenis in Buitenpost. Matchwinner bleek uiteindelijk Kai Wesselink wiens vroege openingstreffer voldoende bleek voor de drie punten.

DETO blijft door deze winst op de 3e plaats staan in de 4e Divisie met 2 punten achterstand op de nummer 2 SC Genemuiden, de ploeg die komende zaterdag de tegenstander is in Vriezenveen in de laatste wedstrijd van 2022. Kortom: komende zaterdag een topper in Vriezenveen. Iedereen van harte welkom! Aftrap: 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens Buitenpost – DETO 0-1(0-1)

Scheidsrechter: Luuk van Zuijlen

Assistent-scheidsrechters: Dennis Bosgraaf en Melvin Schuurman

Toeschouwers: 150

Gele kaarten: Sten Knol, Tim Pothast, Mert Baglar (DETO) / Kevin van der Meulen, Youri Sletering (Buitenpost)