Nieuws

 

Leuk was het weerzien met Sina Baghbani de sympathieke trainer van Veensche Boys. Met scheidsrechter Maat uit Harderwijk hadden we een geweldige leidsman. Beide trainers omschreven hem als steengoed. Nadat na 20 minuten spelen de bal ongelukkig tegen de hand van een DETO verdediger aankwam, kwam Veensche Boys op 0 – 1 door de toegekende penalty te benutten. Na slordig uitverdedigen van DETO kwamen de gasten zelfs op een 0 – 2 voorsprong. Vlak voor rust tikte Sven Mensink een strakke voorzet van Joas Heersink binnen waardoor de spanning terug was, 1 – 2. Het leek alsof er valium in de thee had gezeten want DETO kwam als een slaappil de rust uit. Binnen een mum van tijd stond er 1 – 4 op het scorebod. DETO kwam via wederom Sven Mensink op 2 – 4. De laatste twintig minuten had DETO de Veensche Boys bij de strot en kreeg het volop kansen. Er hing een remontada in de lucht. Maar helaas was het niet zo’n dag. Het bleef bij 2 – 4.

Na afloop werd er even bijgekletst met de staf van de Veensche Boys in de businessclub. Traditiegetrouw onder het genot van een bokje. Elftalleider Jan van de Veensche Boys vertelde ons trots over zijn bijzondere uitvinding. ‘Vorig jaar om deze tijd heb ik de metaaldetectorsandalen uitgevonden. Als je langs het strand loopt, waarom zou je je sandalen dan niet naar schatten laten zoeken?’ Zwaar onder de indruk schoof de DETO staf bij de spelers in de kantine aan. Goh…wat we net hoorden… ‘Nou dat is niks vergeleken bij mijn uitvinding counterde Niels Horstink. Zo’n drie jaar geleden heb ik de ijskegelrotator uitgevonden. Dankzij de draaiende kegel die het ijs beweegt hoef je je tong maar op een plaats te houden waardoor je waardevolle calorieën bespaart’. Tja…je hebt altijd baas boven baas zullen we maar zeggen.

Dan zondag 20 november. Een heuglijke dag aangezien onze captain Rene Nijhof jarig was! Rene is het beste te vergelijken met een goede wijn; hoe ouder hoe beter. Namens de selectie van DETO 2 aan Berto Ibbenhorst de eer om Rene een presentje te komen brengen. Een doos met een paar goede stukken vlees, speciaal bier en een aantal opdrachten werden overhandigd. Een van de opdrachten voor Rene is het beginnen van de rubriek ‘SMS mee met Rene’. Op deze manier kunnen de trouwe lezers van de DETO 2 verslagen Rene per SMS een vraag stellen over het paringsgedrag van de goudvis. Een andere opdracht voor Rene is namens DETO 2 deel te nemen aan het Europees kampioenschap vorkbuigen dat komend jaar wordt gehouden in Münster. Het doel is dat Rene zich daar zo weet te concentreren dat hij met minimale inspanning de vorken weet te plooien.
Hoe dan ook: Rene Nijhof mooi dat je op je 34e nog altijd onze aanvoerder, aanjager en boegbeeld bent! Van harte gefeliciteerd ouwe pik!!

Opstelling DETO 2:

Ramon Lohuis – Joas Heersink – Rene Nijhof – Gijs Hospers – Sander Nijen Twilhaar(Niels Horstink) – Jip Lanjouw – Cas Wijnhoff(Luuk Neurink) – Sam Kuiper – Thom ten Hove – Sven Mensink – Mario Francismouth (Gaby Said)

s