Nieuws

DETO speelde afgelopen zaterdag in Zwolle tegen Berkum. Twee ploegen die elkaar goed kennen en garant staan voor altijd mooie wedstrijden. Berkum, dat een slechte start kende dit seizoen, had van de laatste vijf duels er vier gewonnen en was weer op weg naar de middenmoot van de 4e divisie.

In de eerste helft zat het venijn in de staart voor DETO. Er werd vanaf de aftrap door beide ploegen gezapig gespeeld zonder echt gevaarlijk te worden. Berkum had het DETO middenveld behoorlijk in de tang had waardoor er weinig kansen werden gecreëerd door de rood-zwarten en Berkum probeerde het af en toe met een scherpe counter. Het enige gevaarlijke wapenfeit van DETO in de eerste helft was een kopbal van Tom Koelman die in twee instanties niet tot doelpunt werd gepromoveerd. Kort voor rust kwam het duel eindelijk los toen Berkum op 1-0 kwam door een doelpunt van Bas van Wijnen, nadat DETO doelman Roberto Stopel eerst een inzet van Martijn Brakke onschadelijk had gemaakt. DETO leek even aangeslagen door het doelpunt en ging uiteindelijk nog met een grotere achterstand de rust in toen ook Mike van Ekeren nog raak schoot vanuit een flipperkastsituatie: 2-0.

DETO ging na de thee met meer druk naar voren spelen en met een tweetal verse krachten. Spitsen Bas Postma en Melvin Degenaar kwamen erin voor Hans Matti en Hoeseb Yakob en moesten gaan proberen wat de andere spelers voor de rust niet lukte, doelpunten maken. Maar ondanks de aanvallender intenties werd aanvankelijk Berkum ook in de tweede helft niet in de problemen gebracht. Pas in het laatste kwartier toen DETO achterin 1 op 1 ging spelen en alles of niets speelde kwam er verandering in de situatie. In de 84e minuut was Melvin Degenaar attent bij een afgeslagen bal in de zestien van Berkum en schoot deze hard binnen: 2-1. En tien minuten later was het dezelfde Melvin Degenaar die ook de gelijkmaker op het bord zette door vanaf rand zestien hard en zuiver in de verre hoek te schieten: 2-2.

En net als een aantal weken geleden in Apeldoorn liet DETO zien over veerkracht te bezitten door in de ultieme slotfase toch nog een resultaat te halen. Het was deze keer weliswaar geen driepunter, dat zou deze keer ook echt teveel zijn geweest, echter zo voelde het wel voor de opgeluchte ploeg dat Berkum met een kater achterliet.

DETO blijft door de remise op de 5e plek staan in de 4e divisie en treft komende zaterdag AZSV uit Aalten dat even zoveel punten heeft. Aftrap om 14.45 uur in Vriezenveen.

Eerst staat voor DETO nog een bekerwedstrijd op het programma. De ploeg speelt woensdag 23 november om 20.00 uur thuis tegen zondag 2e klasser sv Grol uit Groenlo.

Wedstrijdgegevens Berkum - DETO 2-2(2-0)

Scheidsrechter: Maarten Spoon

Assistent-scheidsrechters: Justin Foppen en Kevin Moed