Nieuws

 

Begin mei zijn we het initiatief gestart om (naast een MO20 en MO17) een MO13 en MO15 vorm te gaan geven om zo de meidentak bij DETO nieuw leven in te blazen. Probleempje: Er waren voor beide leeftijdscategorieën nog niet voldoende meiden. Na een bijeenkomst met speelsters en ouders enkele enthousiaste trainingen in de maanden mei en juni en werving via de speelsters en social media hadden we aan het begin van het seizoen 14 speelsters voor MO13-1 en zelfs 17 speelsters voor MO15-1.

Inmiddels zijn we alweer in de competitie 2e fase aanbeland.

Hier volgt een korte terugblik op de competitie 1e fase van MO13-1:

MO13-1 werd direct voor de leeuwen geworpen in de 1e klasse.
Voor het eerst op een groot veld, met een nieuw team en voor 3 meiden zelf voor het eerst op een voetbalveld. Spannend!

De allereerste wedstrijd moesten de meiden uit naar Avanti Wilskracht in Enschede/Glanebrug.
Al gauw bleek dat we prima mee konden en toen dat besef doordrong en er iets meer zelfvertrouwen ontstond wist de formatie van trainers Andre Wiltvank en Jacco Nijhuis zelfs een klinkende 1-5 overwinning te noteren. De eerste drie punten waren in de pocket.

Na 2 overwinningen, 1 gelijk spel en 3 overwinningen is MO13-1 in de middenmoot geëindigd.
Naast dat het team enorm leergierig is en grote inzet op de trainingen toont, valt op dat dit team heel veel spirit heeft. Opgeven komt niet in het woordenboek voor. Een goed voorbeeld hiervoor is dat een 0-2 achterstand wordt omgebogen naar 2-2, vervolgens 2-3 achter en uiteindelijk een 4-3 overwinning.

Inmiddels zijn we helaas uitgedund tot 13 speelsters. Ben jij 11 of 12 jaar en wil je graag in een leuk meidenteam voetballen, kom dan gerust eens meetrainen op maandag of woensdag van 19.00-20.00 uur.

MO15-1

Afgelopen seizoen zijn we gestart met een nieuw meidenteam, de meiden O15. Een groep enthousiaste meiden die het enorm gezellig hebben samen.
De eerste fase (in de 2e klasse) zit erop, een fase waarin we leuke wedstrijden gespeeld hebben. We hebben een leerzame fase gehad, waarin de meiden elkaar leerden kennen en ze steeds meer als een team gingen spelen.
Nadat we 5 van de 6 wedstrijden met 3 punten op zak het veld verlieten kwamen we uit in de 1e klasse. Hier komen we teams tegen die iets meer weerstand bieden voor deze meiden.

Op naar de 2e fase, waarin de meiden nog meer gaan leren, ze nog meer wedstrijden gaan winnen, maar dat vooral hun plezier voorop staat!

MO17-1

Ook voor MO17-1 zit de 1e fase er op. En dat was een enerverende en spannende fase met vaak heel goed voetbal. Van de 5 wedstrijden werden er 4 gewonnen. Alleen van BWO werd verloren.
Hierdoor is MO17-1 als 3e geëindigd gelijk met nr 2 Colmschate. BWO werd 1e in de poule.

Door deze succesvolle reeks is MO17-1 gepromoveerd naar de hoogste klasse in de regio, de hoofdklasse!

MO17-1 is een gedreven meiden elftal dat beschikt over veel loopvermogen. Technisch zijn de meiden sterk. We kunnen spelen in 2 verschillende formaties waardoor we veel mogelijkheden hebben. Ook passen we wekelijks speelsters in van MO15-1, om ook die meiden extra uitdaging te bieden. Deze samenwerking verloopt heel goed.

Tevens zijn er uit MO17-1 al 3 speelsters die regelmatig aansluiten in het Vrouwen 1 team, 2 daarvan zijn nog maar 15 jaar oud!

Na ontelbare trainingen en hard werken zijn we heel trots dat we mogen uitkomen in de zware maar leerzame hoofdklasse.

MO20-1

MO20-1 is een mooi team, bestaande uit 9 spelers. Deze enthousiaste meiden zijn al zo’n drie jaar bij elkaar. Plezier staat voorop, maar ze zijn ook erg fanatiek.
De 1e fase zijn ze in de middenmoot geëindigd. De 2e fase zijn ze als 9-tal gestart. Ivm beschikbaarheid speelsters sluiten wekelijks speelsters vanuit VR1 of MO17-1 aan. Mooi dat dit zo kan.

Mocht je graag willen aansluiten bij één van deze teams, neem contact op met Lida van Losser, coördinator meidenteams door mail te sturen naar vrouwenvoetbal@deto.nl

s