Nieuws

DETO mocht zaterdag in de strijd om de KNVB districtsbeker in de eerste knock-out ronde naar Warnsveld, waar de plaatselijke zondagderdeklasser Warnsveldse Boys de tegenstander was.

DETO trainer Jürgen Schefczyk had besloten om deze middag niet te gaan experimenteren, zoals sommige ploegen nog wel eens plegen te doen in het bekertoernooi. De vaste basiself, behoudens een aantal blessuregevallen, stond gewoon aan de aftrap. De DETO talenten in de selectie hadden eerder deze week al een wedstrijd met DETO 1 in de benen want op dinsdagavond werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen HSC’21 uit Haaksbergen dat deze avond ook met een jonge ploeg speelde.

DETO werd in Warnsveld direct in een zetel gezet want de eerste hoekschop van de wedstrijd in de 2e minuut werd door een verdediger van de gastheren achter zijn eigen doelman gewerkt: 0-1. Vervolgens ontspon zich grotendeels een eenrichtingsverkeer richting doel van Warnsveld waarbij de gastheren sporadisch op de helft van DETO verschenen. Het DETO middenveld, soepel combinerend en strooiend met passes lieten de groen-witten alle kanten op lopen. Echter de rood-zwarte voorwaartsen gingen deze middag niet al te efficiënt met de kansen om. Het duurde tot de 18e minuut voordat de 0-2 op het bord verscheen. Coplan Soumaoro stond aan het einde van een fraaie aanval en plaatste de bal beheerst in de verre hoek. Kai Wesselink zorgde 8 minuten later voor de 0-3 toen hij een voorzet van Badr Hamdaoui achter de uitstekend spelende doelman van Warnsveld knikte. Dit was tevens de ruststand. Na de rust, aan beide kanten de nodige wissels en nog één DETO doelpunt. Coplan Soumaoro maakte z’n tweede van de middag na een fraaie aangesneden vrije trap van Tim Pothast. In de slotfase was invaller Mario Francismouth nog enkele keren dichtbij uitbreiding van de score maar het geluk in de afwerking ontbrak. DETO bekert na deze overwinning verder in het toernooi. Het is nog niet bekend wie de volgende tegenstander zal zijn.

Komende zaterdag gaat de competitie verder. Wil DETO de fraaie 5e plek behouden of stijgen op de ranglijst, dan zal gewonnen moeten worden van een club van naam. De zaterdagafdeling van Ajax is komende week voor het eerst in de historie te gast in Vriezenveen. Deze ploeg ging de laatste speelronde verrassend met 0-5 onderuit tegen Eemdijk en zal het een ander willen rechtzetten in Vriezenveen. Aftrap om 14.45 uur. Na afloop van DETO-Ajax is er een Oktoberfest in de DETO kantine, georganiseerd door de heren van DETO 3. Iedereen (ook Sjaak Swart) van harte welkom!

Wedstrijdgegevens Warnsveldse Boys- DETO 0-4  (0-3)

Scheidsrechter: Dhr. N. Goutier

Assistent-scheidsrechters: De heren E. Nachtegaal en J. van Os