Nieuws

 

Zaterdag stond er opnieuw een ontmoeting met een nieuwe tegenstander op het programma voor DETO. d’Olde Veste’54 uit Steenwijk, afgelopen jaar kampioen in de 1e klasse E (Noord) was te gast in Vriezenveen. Vooraf was wederom moeilijk in te schatten hoe de krachtsverhoudingen zouden liggen want beide ploegen stonden na 3 speelronden exact gelijk op de nog prille ranglijst. En waar het voor DETO een week eerder tegen het onbekende WV-HEDW finaal mis ging, daar stond deze zaterdag na 90 minuten een klinkende 5-1 eindstand op het bord.

DETO trainer Jürgen Schefczyk moest het deze middag doen zonder clubtopscorer Diego van der Weide die kampte met een lichte blessure. Dat was de reden dat Hans Matti deze middag in de aanvalslinie stond opgesteld en Tim Bongers aan de linkerkant in de verdediging. Coplan Soumaoro keerde terug in de basis ten faveure van Tim Pothast.

DETO, dat wat recht te zetten had na de nederlaag een week eerder, pakte onmiddellijk het initiatief in de wedstrijd en had na vijf minuten al enkele mogelijkheden. Bas Postma was het dichtst bij de openingstreffer toen zijn harde kopbal tegen de keeper ging in plaats van tegen de touwen. Ook Coplan Soumaoro kreeg enkele schietkansen maar had het vizier nog niet helemaal scherp. De voorsprong kwam er uiteindelijk toch toen een DETO aanval tegen een Steenwijker hand belandde waarna scheidsrechter Besselsen naar de stip wees. Bas Postma voltrok het vonnis: 1-0. Een kleine tien minuten later kwamen de gasten zomaar terug in de wedstrijd toen door een misverstand in de DETO defensie Juules Kwant slim profiteerde en de bal in het DETO doel deed belanden: 1-1. Echter vijf minuten later stond heel d’Olde Veste te slapen toen DETO een hoekschop heel snel nam waarna Kai Wesselink zomaar de bal in het lege doel kon schuiven omdat de keeper nog niet terug in zijn doel was: 2-1. Het werd nog mooier voor rust voor de thuisploeg toen Kai Wesselink op slag van rust een slalom door de Steenwijker verdediging maakte en zijn inzet via de voet van verdediger Julian Zwoferink tot doelpunt gepromoveerd zag worden: 3-1.

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Een gretig DETO dat opnieuw ten aanval trok en kansen creëerde. Dit resulteerde na 10 minuten in een doelpunt, waarbij scheidsrechter Besselsen goed de voordeelregel toepaste na een overtreding op Soumaoro en Bas Postma vervolgens door kon lopen en raak kon poeieren in de verre hoek: 4-1. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld. Kai Wesselink kreeg enkele minuten na de 4-1 ook nog een enorme kans toen hij alleen op het doel af kon, maar de bal helaas voor DETO in het zijnet schoot. Vervolgens werd er door beide trainers veelvuldig gewisseld waardoor de slotfase van de wedstrijd wat rommelig was. Een kwartier voor tijd ging de bal opnieuw op de stip toen er wederom sprake was van een handsbal. Bas Postma schoot ook hier onberispelijk raak: 5-1. Postma bracht hiermee zijn wedstrijdtotaal op 3 en is nu na 4 speelronden met 5 goals de clubtopscorer. Ook d’Olde Veste was nog dichtbij een doelpunt in de slotfase toen een schot zomaar op de DETO paal belandde en even later een van de aanvallers vogelvrij kon binnenkoppen maar zijn inzet naast zag gaan. Uiteindelijk behaalde DETO een dikverdiende grote overwinning op de gasten uit Steenwijk en staat hierdoor weer in het linkerrijtje in de stand na 4 speelronden.

Op de vraag na afloop aan trainer Jürgen Schefczyk wat het grote verschil was deze middag ten opzichte van een week eerder, gaf hij aan dat met name het middenveld positioneel beter stond, veel ballen veroverde, minder balverlies leed en de ploeg daardoor met meer diepgang speelde waardoor er veel kansen werden gecreëerd. Hopelijk kan DETO deze positieve lijn de komende wedstrijden doortrekken, dan kan het een mooi seizoen worden. Te beginnen komende zaterdag in Emmeloord waar DETO een ongetwijfeld getergd Flevo Boys voor de kiezen krijgt dat deze speelronde ongenadig met 5-0 ervan langs kreeg tegen Huizen en dat voor eigen publiek zal willen rechtzetten. Aftrap in Emmeloord zaterdag om 15.00 uur.

Wedstrijdgegevens DETO – d’Olde Veste’545-1(3-1)

Scheidsrechter: Dhr. J. Besselsen

Assistent-scheidsrechters: De heren M. van Tent en T. Leussink

Toeschouwers: 250

Gele kaart: Martijn Strijker (d’Olde Veste)

Scoreverloop:

22. 1-0 Bas Postma (pen.)

30. 1-1 Juules Kwant

35. 2-1 Kai Wesselink

45. 3-1 Julian Zwoferink (e.d.)

55. 4-1 Bas Postma

76. 5-1 Bas Postma (pen.)

Opstelling DETO:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten Knol, Tim Bongers (57. Marciano Stulen), Karlo Borghuis, Coplan Soumaoro, Hoeseb Yakob (82. Mats Knol), Kai Wesselink (82. Badr Hamdaoui), Hans Matti (73. Tim Pothast), Bas Postma (82. Melvin Degenaar)

Opstelling d’ Olde Veste ‘54:

Tom Holleboom, Maikel Toeter, Julian Zwoferink, Martijn Strijker (46. Hessel Eikelboom), Nick Spijker (62. Thomas de Jong), Jason Huisman, Sten Toeter (62. Noël Bacuna), Mehran Ali Pour Asli (71. Bas de Vries), Brian van der Zweerde (62. Patrick de Vente), Juules Kwant, Davy Kuurman

s