Nieuws

 

DETO 2 speelde haar tweede bekerwedstrijd in het mooie Enschede tegen het plaatselijke Sparta. Voor de wedstrijd praatte trainer Hans Bossink nog even bij met zijn voormalig pupil bij de FC Twente jeugd Arnold Bruggink wiens zoon tegenwoordig speelt in het zwart en wit van Sparta Enschede. En om 12.00 uur was het dan zover: Sparta Enschede 2 – DETO 2. Tegen de competitiegenoot leverde het een stroeve eerste helft op. Binnen 3 minuten rondde Mario Francismouth een fraaie solo op de paal af. Verder was het vooral Sparta dat de klok sloeg. Een 0 – 0 ruststand was het hoogst haalbare.

Terwijl DETO in de tweede helft meer druk naar voren wilde zetten was het vooral Sparta dat gevaarlijk was. Dankzij een uitmuntend keepende Michel Drent bleef het lang 0 – 0. In de 75e minuut werd de ban dan toch gebroken, 1 – 0 voor de thuisclub. En terecht. Daar waar Mario vlak voor tijd alleen op de keeper faalde was het Sparta dat in de 90e minuut de 2 – 0 maakte. Al met al verloor een slap DETO volledig terecht van Sparta Enschede.

Positief te melden is dat initiatiefnemer Gijs Eshuis vanaf afgelopen weekend de gehaktballen bij uitwedstrijden test. De gehaktbal bij Sparta Enschede kwam vet drup vrij uit de pan wat een hoopvol begin richting het eetgrage maagje was.

Gijs vatte de gehaktbal samen als een bal met een grove structuur wat samen met een vers gesnipperd uitje hik-stap-sprong het keeltje ingaat. Prijs een 7 en in zijn geheel een 8 aldus Gijs. Welke club gaat dit overtreffen?

Komende dinsdag spelen we om 19.30 uur uit tegen TVC’28 2 in Tubbergen alwaar we voormalig DETO speler Stephan Olthof als trainer van TVC’28 zullen treffen.

Opstelling DETO:

Michel Drent – Niels Horstink – Gijs Hospers (Gaby Said) – Niels Eshuis – Sander Nijen Twilhaar (Sven Mensink) – Joas Heersink – Cas Wijnhof – Jip Lanjouw – Luuk Neurink – Thom ten Hove – Mario Francismouth

Sparta Enschede 2 – DETO 2: 2 - 0

s