Nieuws

Afgelopen zaterdag stond voor DETO de eerste thuiswedstrijd van dit nieuwe seizoen op de agenda. Tegenstander was oude bekende SDV Barneveld, waar in het verleden, in met name de eerste klasse, menig robbertje werd uitgevochten. Twee ploegen aan de aftrap die vorige week hun openingsduel verloren van respectievelijk Eemdijk en Huizen en er daarom op gebrand waren een goed resultaat neer te zetten en van de hatelijke nul af te komen.

DETO trainer Jürgen Schefczyk kon deze middag niet beschikken over Coplan Soumaoro waardoor Tim Pothast zijn opwachting in de basiself kon maken en Hoeseb Yakob stond in de startopstelling ten faveure van Badr Hamdaoui ten opzichte van een week eerder in Bunschoten. Saillant detail deze middag ook het duel tussen vader Jürgen Schefczyk, als trainer op de DETO bank en zoon Timo Schefczyk, verdediger bij SDV Barneveld. Er zal in deze voetbalfamilie ongetwijfeld al het nodige gezegd zijn over deze wedstrijd in de afgelopen periode.

DETO begon goed en had al in de 4e minuut zomaar op voorsprong kunnen komen als Tom Koelman zijn kopbal een paar centimeter verder naar links had gemikt na een hoekschop. Ook de gasten uit Barneveld kregen een paar minuten later een grote mogelijkheid toen dom balverlies op het DETO middenveld zomaar leidde tot een doelkans waarbij Tom Koelman last-minute kon ingrijpen om erger te voorkomen. Zo golfde het spel in de eerste helft op en neer zonder dat de ploegen echte uitgespeelde kansen creëerden. Diego van der Weide was namens DETO het dichtst bij de openingstreffer toen hij net voor rust met een bekeken lobje de doelman verschalkte, maar de bal tegen de onderkant lat ging en de ploegen uiteindelijk met 0-0 gingen rusten.

DETO kwam met wat meer drive uit de kleedkamer wat in de beginfase leidde tot enkele speldenprikken. Na 10 minuten leidde dit tot de verdiende openingstreffer toen Diego van der Weide op wilskracht een bal binnen de lijnen hield en voor het doel bracht, waar Bas Postma twee pogingen nodig had om de doelman van dichtbij te verschalken: 1-0. Met nog een kwartier op de klok volgde het hoogtepunt van de wedstrijd toen Diego van der Weide werd weggestuurd, vanuit zijn ooghoeken zag dat doelman Van de Streek veel te ver voor zijn doel stond, en vervolgens de bal van grote afstand met grote precisie in het doel schoot: 2-0. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en kon DETO deze gecontroleerd uitspelen waarmee de eerste driepunter van dit seizoen een feit was.

DETO gaat komende zaterdag op bezoek in de hoofdstad alwaar promovendus WV-HEDW (Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen) de volgende tegenstander is. Een ploeg waar DETO nog nooit tegen gespeeld heeft en die inmiddels al 4 punten heeft vergaard door winst op HZVV en een gelijkspel tegen Huizen. Aftrap in Amsterdam komende zaterdag om 14.30 uur.