Nieuws

 

DETO sloot een lang en boeiend seizoen af met een uitwedstrijd in Hoogeveen tegen HZVV. Voor beide ploegen stond er deze middag niets meer op het spel. Desondanks leverde de sportieve wedstrijd de nodige doelpunten en mooie momenten op. Net als al het hele seizoen miste DETO ook in deze wedstrijd de nodige spelers. Naast de langdurig geblesseerden miste DETO deze middag Sten Knol (geblesseerd), Hoeseb Yakob (geschorst), waardoor er 4 jeugdspelers op de bank zaten die deze middag de nodige minuten maakten. De vertrekkende Ralph Muller mocht in deze laatste wedstrijd het doel verdedigen ten faveure van vaste doelman Roberto Stopel.

Op een zonnig en warm sportpark Bentinckspark begon DETO goed en aanvallend aan de wedstrijd. De dadendrang leverde na 2 minuten al 3 corners op die voor het nodige gevaar zorgden maar geen resultaat opleverden. Vervolgens was het Bas Postma die zijn vrije kopkans, na een voorzet van Ferdi ter Avest, gered zag worden door HZVV keeper Hooijer. In de 13e minuut was het wel raak. Een perfecte vrije trap van Tim Pothast werd door Tom Koelman binnen gekopt: 0-1. Vijf minuten later leek Tim Bongers DETO naar 0-2 te koppen, maar scheidsrechter Michielsen had een duw fout gezien dus ging het feest niet door. DETO was in het eerste bedrijf de bovenliggende partij en bepaalde het wedstrijdbeeld. Op wat speldenprikjes van HZVV na en een grote kans waarbij Ralph Muller in een 1 tegen 1 situaties als winnaar uit de strijd kwam, was DETO de spelbepalende ploeg. Het veldoverwicht werd kort voor rust in de score tot uiting gebracht door Coplan Soumaoro die wederom een perfecte vrije trap van Tim Pothast binnenkopte: 0-2. Dat was tevens de ruststand.

Kort na rust was de eerste grote kans niet aan Bas Postma besteed. In de 53e minuut schoot Bas wel raak na een subliem hakballetje van de ingevallen Jip Lanjouw: 0-3. Na de 0-3 liet DETO de teugels wat vieren waardoor HZVV middels twee doelpunten van Jesse van Dalen in de 62e en 76e minuut weer terugkwam in de wedstrijd en weer hoop kreeg op een resultaat. Maar nadat HZVV een enorme kans op de gelijkmaker had laten liggen en uitblinker Tim Pothast met een enorme pegel de lat had geteisterd, was het Bas Postma, die op aangeven van Tim Pothast, zijn tweede van de middag beheerst binnenschoot: 2-4.

En hiermee kwam een einde aan de laatste wedstrijd van het seizoen, waarin DETO een verdiende overwinning boekte en hiermee tevens een mooi, enerverend en prachtig seizoen op passende wijze afsloot. DETO won de laatste vijf competitiewedstrijden en eindigde daardoor op het respectabele aantal van 54 punten op de 5e plaats in eindrangschikking met 9 punten voorsprong op de volgende ploeg AZSV. Gezien het uitstekende veldspel en wedstrijdmentaliteit in met name de tweede seizoenshelft had er voor DETO dit seizoen meer in kunnen zitten en had men wellicht een prijs kunnen pakken.

Hopelijk kan DETO de stijgende lijn van de afgelopen weken, het goede voetbal volgend seizoen een vervolg geven zodat men weer stappen kan zetten en wellicht dan mee kan doen om de prijzen.

Wedstrijdgegevens HZVV - DETO

Scheidsrechter: Dhr. H. Michielsen.

Assistent-scheidsrechter; Dhr. M. Kwaytaal en Mevr. M. Boer.

Toeschouwers: 250.

Gele kaart: Jan Hup (HZVV)

Scoreverloop:

13. 0-1 Tom Koelman

40. 0-2 Coplan Soumaoro

53. 0-3 Bas Postma

62. 1-3 Jesse van Dalen

76. 2-3 Jesse van Dalen

88. 2-4 Bas Postma

Opstelling DETO:

Ralph Muller (83. Ramon Lohuis), Mert Baglar, Tom Koelman, Tim Bongers, Hans Matti, Karlo Borghuis (63. Joas Heersink), Coplan Soumaoro (46. Jip Lanjouw), Tim Pothast, Kai Wesselink, Bas Postma, Ferdi ter Avest© (74. Niels Eshuis)

Opstelling HZVV:

Jarie Hooijer, Tim Riksman, Alex Zomer©, Yannick Manusiwa, Jan Hup, Isaiah Eiromkui (66. Maurice Tinholt), Jorn Ballast (46. Finn Hoogeveen), Guus Sijtsma (75. Luc Timmerman), Sander Dzemidzic, Noah ten Brinke, Jesse van Dalen

s