Nieuws

 

DETO ging op Hemelvaartsdag op bezoek in Bunschoten-Spakenburg, waar Eemdijk de tegenstander was. Eemdijk, na de winst op Urk weer helemaal terug in de kampioensrace, moest winnen om ook de laatste twee speelronden mee te blijven dingen naar de titel of de 3e periode. Voor DETO stond de 5e plaats in de hoofdklasse en uiteraard de eer op het spel want de vorige keer (in 2020) was DETO op "De Vinken" zwaar afgedroogd met 5-0.

Eemdijk begon fel aan de wedstrijd met veel fysieke inzet en strijd en de eerste kansen waren dan ook voor de groen-zwarten. Gelukkig voor DETO liep dit allemaal goed af. DETO kwam gaandeweg beter in de wedstrijd en was aan de bal gevaarlijker dan de gastheren. Ferdi ter Avest waarschuwde rond het half uur met een doelpunt dat terecht wegens buitenspel werd afgevlagd. Kai Wesselink was even later wel trefzeker toen hij van z'n tegenstander weg draaide en de bal fraai in de bovenhoek schoot: 0-1. Kort daarna was Ter Avest dichtbij de 0-2 echter de bal werd last-minute van richting veranderd waardoor de ruststand op 0-1 bleef steken.

Na rust opnieuw een aandringend Eemdijk dat een paar beste mogelijkheden kreeg. Echter hoe langer de 0-1 op het bord bleef staan, hoe slordiger de thuisclub ging spelen. DETO kwam er een aantal keren zeer gevaarlijk uit, echter de stand werd niet verdubbeld. DETO zwijnde in de 71e minuut toen Argmjend Selimi hard op de DETO-paal schoot. DETO-trainer Hennie in 't Hof probeerde iets te forceren door Bas Postma en even later de van een blessure teruggekomen Karlo Borghuis in het veld te brengen toen de thuisploeg wat tekenen van vermoeidheid en frustratie begon te vertonen. Postma was direct gevaarlijk met een schot dat door doelman De Harder onschadelijk kon worden gemaakt. In blessuretijd maakte Ter Avest aan alle onzekerheid een einde toen hij vogelvrij de bal kreeg van de doorgebroken Wesselink en deze in de vrije hoek kon schuiven: 0-2. Eemdijk zou Eemdijk niet zijn door even later de aansluiting te maken toen een harde voorzet door Koen Fleer achter z'n eigen doelman werd gelopen: 1-2. In de slotminuut van de extra tijd sloeg de vlam nog even in de pan toen Selimi natrapte op Soumaoro en er een fors opstootje ontstond waarmee alles en iedereen zich bemoeide. In het tumult werd ook de scheidsrechter per ongeluk omvergelopen waarna deze een beetje groggy de zondaar slechts bestrafte met geel en vervolgens het duel affloot.

Niels Eshuis was de laatste minuten even de captain

 DETO boekte hiermee een hele mooie overwinning op een uitstekende tegenstander en staat nu alleen op de 5e plaats van de hoofdklasse. Komende zaterdag speelt DETO in de voorlaatste speelronde de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en wel tegen ONS uit Sneek dat nog moet strijden om te voorkomen dat men nacompetitie moet spelen tegen degradatie.

LET OP:  in verband met dezelfde aanvangstijden in de laatste twee speelronden, begint deze wedstrijd in Vriezenveen om 14.30 uur.

Wedstrijdgegevens Eemdijk - DETO 1-2  (0-1)

Toeschouwers: 250

Scheidsrechter: Mevrouw F. Hoogendijk

Assistent scheidsrechters:De heren R. Klaassen en A. van Vliet

Gele kaarten: Hoeseb Yakob (DETO) / Michel Goossensen, Jordie Huijgen en Argjend Selimi (Eemdijk)

Scoreverloop:

37.0-1 Kai Wesselink

90+ 0-2 Ferdi ter Avest

90+ 1-2 Koen Fleer (e.d.)

Opstelling DETO:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Koen Fleer, Tim Bongers, Hoeseb Yakob, Coplan Soumaoro, Tim Pothast (85. Karlo Borghuis), Hans Matti (74. Bas Postma), Kai Wesselink, Ferdi ter Avest (90+5 Niels Eshuis)

Opstelling Eemdijk:

Jeroen de Harder, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog (80. Mark de Graaf), Dennis Hollart, Sjohn van Gulik (56. Nigel van Zelst), Jesper van Dalen, Frank Heus, Jordie Huijgen, Jeffrey van de Dikkenberg (67. Cem ter Burg), Argjend Selimi, Michel Goossensen

s