Nieuws

 

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de Wezep Hattemerbroek Combinatie op de rol. Een club met net als DETO een rijke historie en daar waar de finale wedstrijd van beide hoofdmachten destijds in Hardenberg nog fris in ons geheugen gegrift staat. 

Bij het tweede elftal van WHC lopen stafleden die er dertig jaar geleden ook al liepen. Fijne ontvangst en leuk weerzien met Berend en Köppie, beide heren al in de 70 en nog steeds bloed fanatiek. Berend was jaren de vaste vlagger en werd beroemd op de Veluwe en omstreken door zijn motto: ' als de blauw witten geen punten pakken dan pakt Berend ze maar'!! Maar ook de tand des tijds had bij Berend z'n sporen nagelaten...Hij vertelde dat ie last had van 'etalage benen ' gelukkig wist onze Berto meteen wat dat inhield en na enkele goede tips kon het weekend niet meer kapot voor onze Berend. Dat onze Berend na afloop als Wicky in het mascotte tenue van WHC zegt veel over de beste man. 

De wedstrijd was er een van twee gelijkwaardige ploegen. DETO was qua veldspel de betere en WHC liet zien dat ze in de omschakeling levensgevaarlijk zijn. Kort voor het einde was de stand 2-2 waarbij DETO de mogelijkheid geboden werd op 2-3. Helaas bleek het DETO niet gegund en illustratief stond er enkele minuten later de 3-2 eindstand op het bord.

Ook nog even met oud DETO speler Jochem Oude Booijink op de foto...

Hiermee wordt het nu wel ontzettend spannend in de reserve hoofdklasse A. Dinsdagavond speelt DETO 2 thuis tegen Nunspeet 2 en u bent van harte welkom.

Doel-

Mart Nieuwenhuis

Verdediging-

Niels Horstink, René Nijhof/Niels Eshuis en Joas Heersink

Middenveld-

Cas Wijnhof, Sam Kuipers en Jip Lanjouw

Aanval-

Tygo Huisman, Mart Zwiers en Thom ten Hove.

Tot slot dient gezegd te worden dat de scheidsrechter een meer dan goede wedstrijd gefloten heeft.

s