Nieuws

 

Voor DETO stond afgelopen zaterdag de ontmoeting met Buitenpost op het programma. Een tegenstander waar DETO tot op heden nog nooit van wist te winnen en die hierdoor inmiddels de status van “angstgegner” had gekregen. Waar DETO feitelijk klaar is met de competitie, de ploeg kan inmiddels niet meer promoveren of degraderen, daar moest Buitenpost nog punten halen om weg te komen van de plekken die noodzaken tot het spelen van nacompetitievoetbal.

DETO, zonder de geschorste hoofdtrainer Hennie in ’t Hof op de bank naar aanleiding van de rode kaart bij Berkum (4 wedstrijden schorsing red.), begon matig aan het duel met de Friezen. Het leek erop alsof men doorging met het plichtmatige matte voetbal dat de toeschouwers ook dinsdag in Zwolle in de tweede helft hadden gezien. De openingsfase kon alle kanten op. Er waren mogelijkheden voor zowel DETO als ook voor Buitenpost. Hans Matti was namens DETO het gevaarlijkst met een pegel die door de prima keepende Van der Meulen werd gekeerd. Buitenpost kwam in de 22e minuut op voorsprong toen Joran Olijve met een steekbal Willem de Boer vrij voor het DETO doel zette en deze kon binnenschuiven: 0-1. Dezelfde Willem de Boer had kort voor de thee de score kunnen verdubbelen, ware het niet dat hij geheel vrijstaand, de bal over in plaats van in het doel kopte.

DETO tapte na de thee uit een heel ander vaatje en ging aanvallender spelen op jacht naar de gelijkmaker. Hans Matti was daar al na 8 minuten heel dichtbij toen hij na een fraaie individuele actie hard en zuiver inschoot, echter Van der Meulen wist de bal met een fabelachtige redding uit zijn doel te houden. DETO was ook daarna gevaarlijk middels schoten van Wesselink en Pothast die niets opleverden. Met nog 20 minuten op de klok kantelde de wedstrijd snel in het voordeel van DETO. Ferdi ter Avest kwam vrij voor de keeper waarna zijn inzet in eerste instantie werd gekeerd en hij bij de tweede poging geen fout maakte: 1-1. Ruim een minuut later verdubbelde hij de voorsprong toen hij met een bekeken bal zijn tweede van de middag maakte: 2-1. Toen Hans Matti zeven minuten later zijn eerdere actie herhaalde maar nu wel raak schoot, was de wedstrijd gelopen: 3-1. Al had Buitenpost nog terug kunnen komen toen het even later via Folkert van Dongera de lat raakte. Het slotakkoord was voor de net ingevallen Bas Postma die een voorzet in de extra tijd eenvoudig kon binnenlopen: 4-1. DETO doorbrak hiermee de slechte reeks die het had tegen Buitenpost en klopte de Friezen voor de eerste keer in de geschiedenis en drukte Buitenpost hiermee dieper in de degradatiezorgen.

DETO speelt zaterdag weer een thuiswedstrijd en wel tegen de nummer voorlaatst: NSC uit Nijkerk. Waar DETO jaren geleden uit de hoofdklasse degradeerde in Nijkerk, daar kan komende zaterdag in Vriezenveen het hoofdklasse doek vallen voor de Nijkerkers, uiteraard afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd in Vriezenveen en de resultaten op de andere velden. Aftrap op “Het Midden” om 14.45 uur.

Klik hier voor de overige foto's

Wedstrijdgegevens DETO - Buitenpost 4-1(0-1)

Toeschouwers: 225

Scheidsrechter: De heer S. Tyler

Assistent scheidsrechters:De heren P. Waanders en E. Nachtegaal

Gele kaarten: Tom Koelman (DETO) / David Kazimier, Max Huiskamp (Buitenpost)

Scoreverloop:

22. 0-1 Willem de Boer

69. 1-1 Ferdi ter Avest

71. 2-1 Ferdi ter Avest

78. 3-1 Hans Matti

90. 4-1 Bas Postma

Opstelling DETO:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten Knol, Tim Bongers, Hoeseb Yakob, Coplan Soumaoro (89. Mart Zwiers), Tim Pothast (87. Thom ten Hove), Hans Matti, Kai Wesselink, Ferdi ter Avest (79. Bas Postma)

Opstelling Buitenpost:

Kevin van der Meulen, Wim de Vries (63. Jorrit Terpstra), Bernd Douma, Mark Huizinga, Durk de Haan, Max Huiskamp (79. Jorn Jongsma), David Kazimier, Wessel van der Galiën, Joran Olijve (74. Mike Visser), Willem de Boer (63. Rob Schokker), Mark van der Meer (74. Folkert van Dongera)

s