Nieuws

DETO is bezig met een prima serie wedstrijden in de hoofdklasse. Sinds de laatste verliespartij in Volendam, is de ploeg van Hennie in ’t Hof al 7 wedstrijden ongeslagen. Vraag was of dit tegen directe concurrent voor de 5e plaats ook zo zou blijven deze middag in Vriezenveen want AZSV is voor iedere ploeg uit en thuis een geduchte tegenstander.

Met Koen Fleer voor Mert Baglar in de basis begonnen de Vriezenveners aan de wedstrijd. In de opneningsfase waren er enkele kleine kansen voor de thuisploeg, echter de 0-0 bleef op het bord staan. Ook de Aaltenaren kwamen er in de eerste helft enkele keren gevaarlijk uit, maar hadden het vizier niet scherp of DETO doelman Stopel stond in de weg. DETO kwam 3 minuten voor de thee op een verdiende voorsprong toen Coplan Soumaoro de bal op maat voor, of bijna zelfs in, het doel bracht waarna Bas Postma alleen maar het laatste zetje hoefde te geven: 1-0. Een fractie later had de stand zomaar verdubbeld kunnen worden toen een schot van Matti via een kluwen van benen zomaar op de paal belandde. En op slag van rust moest Stopel alle zeilen bijzetten om een kopbal uit zijn doel te houden.

In de tweede helft was het Kai Wesselink die in de 53e minuut de voorsprong verdubbelde door na een fraai opgezette aanval de bal hard met hoofd binnen te mikken: 2-0. Menigeen dacht dat hiermee de wedstrijd wel gespeeld was en dat DETO comfortabel richting het eindsignaal kon spelen. Echter 2 minuten na de 2-0 stond al de 2-1 op het bord toen Ferran Mombarg een rebound na een redding van Stopel hard en hoog in de touwen joeg: 2-1. Wedstrijd weer open. DETO, nauwelijks bekomen van de aansluitingstreffer moest 2 minuten later alweer vissen toen Nick van Breugel, komend vanaf rechts hard en diagonaal raak schoot: 2-2. De wedstrijd leek totaal te kantelen en DETO was even de kluts kwijt. Met nog een half uur op de klok had AZSV op voorsprong moeten komen toen een van de Achterhoekse spitsen alles en iedereen voorbij was en alleen nog hoefde binnen te schieten. Echter Sten Knol kon namens DETO op het nippertje redding brengen op de doellijn zodat de 2-2 op het bord bleef staan. DETO herpakte zich hierna en ging op jacht naar meer. Dat kwam er in de 74e minuut toen Tom Koelman hard raak kopte na een hoekschop: 3-2. Ook Bas Postma herhaalde dit enkele minuten later, echter zijn kopbal ging binnenkant paal. De net een minuut ingevallen Ferdi ter Avest maakte in de extra tijd aan alle onzekerheid een einde toen Coplan Soumaoro de buitenspelval omzeilde en Ter Avest vond die helemaal vogelvrij, de keeper van AZSV was mee naar voren in het slotoffensief, de bal in het lege doel kon schuiven: 4-2.

Hiermee haalde DETO een prima overwinning en is inmiddels 8 wedstrijden op rij ongeslagen. Het is de vraag of deze status ook komende zaterdag in tact blijft, als de ploeg op bezoek gaat bij de nieuwe koploper in de hoofdklasse B, sv Urk. De strijd om de titel is bovenin razend spannend met Urk en Genemuiden als de belangrijkste kandidaten. Waar DETO eerder Genemuiden op een gelijkspel hield, zal de ploeg ook zaterdag ongetwijfeld proberen om een rol van betekenis te spelen in de kampioensrace waarbij de druk er vol op zal staan bij Urk want elke misstap kan fataal zijn in deze fase van het seizoen. Aftrap op Urk om 15.00 uur.

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd.