Nieuws

DETO ging in het Paasweekend op de zaterdag naar onze hoofdstad voor de return tegen avv Swift in de schaduw van het Olympisch Stadion. Kortgeleden, op 26 februari, troffen beide ploegen elkaar in Vriezenveen waar DETO door een snel doelpunt van matchwinner Ferdi ter Avest de drie punten, tegen de veldverhouding in, in Twente wist te houden.

Deze zonnige middag in Amsterdam stond Ferdi ter Avest, terugkomend van een blessure, niet in de DETO basis, maar kon hij wel weer op de bank beginnen. Ook ontbrak DETO-regisseur Karlo Borghuis wegens een knie kwetsuur. Onder een stralend zonnetje en een goede publieke belangstelling werd afgetrapt op sportpark “Olympiaplein” onder leiding van de ervaren scheidsrechter Boringa uit Leeuwarden. De openingsfase van de wedstrijd verliep rommelig, echter binnen een kwartier was het de thuisclub die na een snelle omschakeling de vrije man Koen Fokkema vond: 1-0. DETO liet het er niet bij zitten en was op het kwartier al bijna bij de gelijkmaker toen een voorzet van Postma zomaar binnen leek te vallen, echter de doelman hier nog tijdig kon ingrijpen. Dat kon hij enkele minuten later niet toen Bas Postma na een hoekschop van dichtbij kon binnenschieten: 1-1. DETO, nog nagenietend van de gelijkmaker, kon vervolgens na de aftrap de bal alweer uit het net vissen toen Fidel Yilmaz namens Swift laconiek uitverdedigen afstrafte: 2-1.In de 38e minuut had Swift nog verder kunnen uitlopen, ware het niet dat DETO doelman Roberto Stopel met een prima redding dit voorkwam. In de 42e minuut werden de toeschouwers alweer verwend met een doelpunt toen Sten Knol na een afgeslagen hoekschop de bal heel bekeken in de verre hoek schoot: 2-2. Hiermee was het nog niet op voor de pauze, want twee minuten later keek DETO wederom tegen een achterstand aan toen Louk Dekkers geklungel in de DETO defensie afstrafte en zo de ruststand op 3-2 zette. Vijf doelpunten in één helft. Komt niet zo vaak voor…

Ook in de tweede helft gingen de beide aanvallend ingestelde ploegen gewoon door met waar ze gebleven waren. Waar Kai Wesselink al een paar keer zeer dreigend de kwaliteiten van doelman Darrin de Meza had getest, had laatstgenoemde in de 57e minuut onvoldoende antwoord op een vrije trap van Tim Pothast die de bal op prachtige wijze in de kruising krulde: 3-3. Hiermee kon de wedstrijd wederom alle kanten op. Coplan Soumaoro kon een minuut later DETO op voorsprong schieten, maar zijn schot ging via de doelman over de achterlijn. Tien minuten voor het eindsignaal leek Swift er met de drie punten vandoor te gaan toen Koen Fokkema zijn tweede doelpunt van de middag aantekende na slecht ingrijpen van de DETO defensie: 4-3. Echter weer had DETO een antwoord en ging het alsnog met een verdiend punt terug naar Vriezenveen toen Tom Koelman 3 minuten voor tijd met een rake kopbal de eindstand van 4-4 op het bord zette. Al met al een spectaculaire wedstrijd met 2 aanvallende ploegen, af en toe knullige fouten en heel veel doelpunten, DETO dat zich 4 keer van een achterstand terugknokte, met het publiek als grote winnaar.

DETO gaat op 2e Paasdag op bezoek in Zwolle waar Berkum de tegenstander is. Aftrap op “De Vegtlust” is om 14.45 uur.