Nieuws

 

Op een zonovergoten Sportpark “Het Midden” stond deze zaterdagmiddag het thuisduel tegen Flevo Boys uit Emmeloord op het programma. Na de week ervoor niet gespeeld te hebben wegens corona perikelen was alles en iedereen in Vriezenveen er wel weer klaar voor. Flevo Boys en DETO ontlopen elkaar dit seizoen op de ranglijst niet zoveel getuige de respectievelijke 6e en 7e positie op de ranglijst, al deed de heenwedstrijd in Emmeloord anders vermoeden. DETO ging daar begin oktober 2021 in haar slechtste wedstrijd van dit lopende seizoen kansloos met 4-0 ten onder en wilde deze middag het een en ander rechtzetten.

Bij DETO ontbraken ten opzichte van 14 dagen eerder Coplan Soumaoro en Tim Pothast in de basiself en was er een basisplaats gereserveerd voor Koen Fleer en Tim Bongers. De openingsfase van de wedstrijd was voor DETO, dat Flevo Boys vanaf de aftrap probeerde terug te dringen. Dit resulteerde in enkele kleine mogelijkheden. Na een kwartier kwamen de polderbewoners beter in de wedstrijd en meldden zich ook enkele keren gevaarlijk voor het doel van Roberto Stopel. Maar zoals uit de stand al bleek, waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd en gaven elkaar weinig toe. De gasten leken kort voor rust op voorsprong te komen toen Timon Rorije een rebound na een redding van Stopel op een kopbal binnenschoot, echter de kopper stond blijkbaar volgens de arbitrage buitenspel waardoor de 0-0 tot de pauze op het scorebord bleef staan.

Na de thee was het aanvankelijk Flevo Boys dat DETO terugdrong en enkele uitstekende mogelijkheden kreeg om alsnog de score te openen. In de 51e minuut was Robin Zuidema met een harde schuiver het dichtst bij een treffer, echter de uitstekend spelende DETO goalie Roberto Stopel kon met zijn voet de bal keren. Maar zoals zo vaak, valt de treffer dan aan de andere kant en kwam deze middag letterlijk uit de lucht vallen. Een indraaiende pass van Tim Pothast werd door Kai Wesselink in de 57e minuut met zijn hoofd net voldoende aangeraakt om vervolgens precies over de doelman in het lege doel te vallen: 1-0. Zoals te verwachten was, liet Flevo Boys het er niet bij zitten en ging gaandeweg de wedstrijd steeds meer druk zetten op de verdediging van DETO waarbij de gastheren geluk hadden dat de polderspitsen het vizier niet altijd even goed hadden afgesteld. Diep in blessuretijd maakte Ferdi ter Avest met alweer zijn 10e doelpunt van dit seizoen aan alle onzekerheid een einde: 2-0.

DETO boekte deze middag een goed resultaat vooral door een uitstekende teamprestatie. Er werd samen geknokt voor iedere meter, er was beleving en uiteindelijk kon men een verdiende driepunter bijschrijven en gingen DETO en Flevo Boys stuivertje wisselen op de ranglijst in de hoofdklasse B. DETO vervolgt de competitie komende zaterdag met een uitwedstrijd in en tegen Noordscheschut. Aftrap in Drenthe om 14.30 uur.

Klik hier voor de overige foto's

Wedstrijdgegevens DETO Twenterand – Flevo Boys

Toeschouwers: 250

Scheidsrechter: De heer M. Broekhuizen

Assistent scheidsrechters:De heren N. Oppedijk en T. Verboven

Gele kaarten:Tom Koelman (DETO) / Thomas Potters en Kelt Jager (Flevo Boys)

Scoreverloop:

57. 1-0  Kai Wesselink

90+3  2-0 Ferdi ter Avest

Opstelling DETO Twenterand:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten KnolTim Bongers (46. Tim Pothast), Karlo Borghuis, Hans Matti (46. Coplan Soumaoro / 90. Niels Eshuis), Koen Fleer (76. Bas Postma), Hoeseb Yakob,Kai Wesselink, Ferdi ter Avest

Opstelling Flevo Boys:

Matyas van Zorge, Roelof Strikwerda (76. Younes el Ghamarti), Kelt Jager, Marc Reussing, Bas Bakker, Saïd Hassan (84. Johan Tiems), Ron Janzen, Thomas Potters, Timon Rorije, Yumé Ramos, Robin Zuidema (76. Giedo de Weerd)

s