Nieuws

Dat de ene week de andere niet is in het voetbal werd afgelopen zaterdagmiddag duidelijk. In Volendam kreeg DETO veel complimenten maar geen punten, deze zaterdag in Vriezenveen was het: weinig complimenten maar wel drie belangrijke punten.

DETO trainer Hennie in ’t Hof had zijn ploeg op één plek gewijzigd. Hij gunde de licht geblesseerde Coplan Soumaoro deze middag rust en Hans Matti keerde na zijn schorsing weer terug in de basis. Echter de plannen moesten al vroeg in de wedstrijd worden gewijzigd want na een kwartier verliet Tim Bongers geblesseerd het veld. Bas Postma kwam voor hem in de ploeg en Matti zakte een linie naar de backpositie. Hier kwam na 22 minuten nog een wissel bij toen bleek dat ook Karlo Borghuis niet verder kon. Hierdoor kwam er van een middag rust voor Soumaoro niet veel terecht want hij verving Borghuis. Tussendoor was er wel een grote opsteker voor de Vriezenveners toen Ferdi ter Avest na een diepe pass even ontsnapte aan zijn bewaker en de doelman van De Dijk kansloos liet in de verre hoek: 1-0. Zijn 9e doelpunt alweer in dit lopende seizoen dat net over de helft is. Uiteindelijk bleek het doelpunt een van de weinige hoogtepunten van deze wedstrijd te zijn die na het doelpunt voortkabbelde met rommelig voetbal aan beide kanten en weinig echt uitgespeelde kansen.

In de tweede helft was DETO een aantal keren dichtbij de 2-0. Net na de thee kon Bas Postma bijna profiteren van geklungel in de defensie van de Amsterdammers. Echter de doelman was een fractie eerder bij de bal waardoor de stand niet verdubbeld werd. Ook Ter Avest was dicht bij z’n 10e treffer van dit seizoen. In de 72e minuut omspeelde hij een aantal tegenstanders, echter doelman Max Klink kon met een hand ternauwernood een hoekschop maken van zijn inzet. Kort voor tijd lag de bal na een schot van Ter Avest wel in het net, echter de arbitrage beoordeelde dit als een buitenspeldoelpunt. Na een hectische slotfase gaf DETO in tegenstelling tot afgelopen dinsdagavond niets meer weg en kon het met de 1-0 eindstand drie belangrijke punten bijschrijven na een hele matige wedstrijd en bleek Ter Avest net als onlangs tegen Swift ook tegen deze Amsterdamse ploeg de matchwinner te zijn na een vroege openingstreffer.

DETO gaat komende zaterdag op bezoek in Putten bij SDC. Deze ploeg is na een valse start van de competitie de laatste weken aan een opmars bezig en staat inmiddels op de 7e plaats met 3 punten achterstand op DETO. Kortom: alle ingrediënten voor een leuke pot voetbal komende zaterdag op de Veluwe. Aftrap 14.30 uur.