Nieuws

 

Dinsdag 8 maart stond het inhaalduel tussen de beide “Venen” op het programma. DETO uit Vriezenveen tegen HZVV uit Hoogeveen. Wegens corona was deze wedstrijd begin februari afgelast. Waar DETO een prima seizoen draait, hadden de Hoogeveners verwacht iets hoger te staan op de ranglijst. Het gat tussen beide ploegen was 6 punten in het voordeel van DETO met een wedstrijd meer gespeeld.

Om 20.00 uur werd er afgetrapt op “Het Midden”. DETO trainer In ’t Hof had dezelfde basiself als in Volendam het veld ingestuurd. De openingsfase was voor de thuisploeg. Met name Ferdi ter Avest kreeg binnen 5 minuten een beste mogelijkheid om de score te openen echter zijn schot spatte uiteen op de vuisten van HZVV doelman Rodney Rosink. Ook in de fase die volgde was DETO de bovenliggende ploeg, echter verder dan wat kleine kansjes kwam men niet. HZVV deelde in de fase richting de thee een aantal keren wat speldenprikken uit, maar gescoord werd er niet tot de rust.

Na de rust kwam HZVV beter in de wedstrijd en moest DETO wat meer achteruit. In de 48e minuut was er een gevaarlijke vrije trap van HZVV die door Roberto Stopel ternauwernood uit de kruising kon worden gehaald. Drie minuten later was het wel raak toen de behendige en snelle aanvaller Kelly Joao “op de brommer” over rechts doorkwam en hard en diagonaal binnenschoot: 0-1. Na deze tegenslag moest DETO op zoek naar de gelijkmaker en werd de wedstrijd hier en daar iets grimmiger met een aantal gele kaarten voor beide ploegen. In de 68e minuut hadden de Hoogeveners het kunnen beslissen, echter een gevaarlijke kopbal vloog gelukkig voor DETO net naast het doel. Maar met nog een kleine 20 minuten te spelen kwam de verdiende gelijkmaker op het bord. Ferdi ter Avest werd gelanceerd en maakte alleen voor de keeper geen fout: 1-1.Toen hij in de 84e minuut zijn score verdubbelde naar 2-1 door heel bekeken de bal in de hoek te schuiven leek DETO op de spreekwoordelijke rozen te zitten. Echter diep in blessuretijd kon de thuisploeg een hoekschop niet goed verwerken, waarna Walter Diasz Nzasi er als de kippen bij was om vanuit de kluts de gelijkmaker binnen te werken. Een domper voor DETO om kort voor het eindsignaal de drie punten zo te zien wegglippen, echter op basis van het spel van beide ploegen in de hele wedstrijd, kon uiteindelijk iedereen leven met een punt.

DETO speelt komende zaterdag wederom een thuiswedstrijd. Dan is asv De Dijk uit Amsterdam te gast in Vriezenveen. Aftrap: 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens DETO Twenterand – HZVV:

Toeschouwers: 100

Scheidsrechter: De heer M. Spoon

Assistent scheidsrechters:De heren J. van Eijden en R. Reinds

Gele kaarten:Kai Wesselink, Sten Knol, Tim Bongers (DETO) / Justin Lambers, Alex Zomer, Jan Hup (HZVV)

Scoreverloop:

50. 0-1 Kelly Joao

72. 1-1  Ferdi ter Avest

84. 2-1 Ferdi ter Avest

90+4  2-2  Walter Diasz Nzasi

Opstelling DETO Twenterand:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman (68. Bas Postma), Sten KnolTim Bongers, Karlo Borghuis, Coplan Soumaoro (68.Koen Fleer), Tim Pothast, Hoeseb Yakob,Kai Wesselink (87. Jip Lanjouw), Ferdi ter Avest

Opstelling HZVV:

Rodney Rosink, Alex Zomer, Yannick Manusiwa, Justin Lambers (65. Isaiah Eiromkui / 89. Maurice Tinholt), Kelly Joao, Lorenzo Valente, Walter Dias Nzasi, Sander Dzemidzic, Jesse van Dalen (83. Guus Sijtsma), Jan Hup, Jorn Ballast

s