Nieuws

 

Afgelopen zaterdag werd JO12-kampioen door met maar liefst 11-3 af te rekenen met Vroomshoopse Boys JO12-1. Dat het met het talent in de JO12 lichting wel goed zit blijkt wel uit het feit dat ook JO12-1 en JO12-2 kampioen werden op dezelfde dag. Dat JO12-3 geen kampioen werd komt omdat ze door hun goede resultaten in de voorgaande fases zelfs bij JO12-2 in dezelfde klasse zaten, maar ook daar draaide het team een goed seizoen.

De nieuwe fase indeling van de KNVB maakt dat gaandeweg het seizoen de competities (4 fases van circa 6 wedstrijden) steeds gelijkwaardiger worden. Als je dan als team en als individu gedurende een seizoen zoveel progressie maakt als JO12-4 dan wordt je vanzelf een kampioenskandidaat. De uitslagen in de competitie logen er niet om. In 4 wedstrijden scoorde het team van Hans Quaink en Jacco Nijhuis maar liefst 32 keer en was zodoende een wedstrijd voor het einde al niet meer in te halen door de concurrentie.

Het team bestaat uit: Maxim Paarhuis, Wende Eshuis, Meis Quaink, Emma Libbers, Lucas Abbink, Pien Nijhuis, Kaj Timmerhuis, Rieneke Sluijer, Famke Prinsen, Giel Wensink, Bego Dautovic en Florian Heuver

Het mooie van JO12-4 is de teamspirit van deze mix van 6 jongens en 6 meiden. Het beste voorbeeld daarvan was de allereerste wedstrijd van deze competitie waar in de laatste 5 minuten een 3-1 achterstand werd rechtgetrokken tot 3-3 uit tegen JCLE JO12-1. Bravo voor deze jongens en meiden die laten zien dat een team meer is dan de optelsom van de individuen.

s