Nieuws

 

Na alle corona perikelen kon er eindelijk weer eens een potje gevoetbald worden. Want we zouden het bijna vergeten: een week van hard werken (studeren) sloten we af met een voetbalwedstrijd.

In Avereest vond DETO 2 een tegenstander om de voortzetting van de competitie mee voor te bereiden. Oud DETO speler Stef Lamberink is hier voor het vijfde seizoen de hoofdtrainer en het weerzien met deze sympathieke gozer was dan ook meer dan leuk.

Avereest is nu niet waar menig speler zegt: oh ja en het is fijn dat er Tom Tom bestaat. Boswachters, honden uit laters, mest uit rijders, ze zeiden allemaal: iets verder rechts. Maar ja..

Eindelijk zagen we een grote manege, giga parkeerplaats en een partytent. Hier ist hoorde ik.

Hoe nostalgie mooi kan zijn. Dat DETO een club van naam is bleek ook zaterdag ook maar weer eens. We werden met alle egards ontvangen door Henk Tuin en Harm Bisschop. (Na de wedstrijd en onder het genot van een biertje vertelde Harm dat ie er de hele week naar uit had gekeken en dat ie zelfs wakker van had gelegen; of t almoal wa goed mocht goan.

Bij DETO kan ik vermelden dat de goede samenwerking met DETO 3 meer dan vermeldenswaard is aangezien DETO 1 ook een programma had en haar hele selectie bij elkaar wilde hebben. Michel Drent mocht zijn debuut maken onder de lat en liet zien dat hij talent heeft.

De wedstrijd:

Hier kan ik eigenlijk heel kort in zijn. DETO had last van voorjaarsmoeheid en dat duurde 90 minuten. Door twee persoonlijke fouten werd Avereest twee kansen geboden die vakkundig werden afgestraft.

Verder wilde DETO wel maar het mocht er helaas niet van komen.

Na afloop werd het nog even gezellig na praten over de wedstrijd maar dat duurde niet lang. We werden keurig op de hoogte gehouden door Harm Bisschop wat er deze dag zoal gebeurd was. Inmiddels drong het ook door in de kantine dat Warner Hahn bij Kowet op een zijspoor was beland.

Al met al een mooie opstart voor het af te maken seizoen .

Opstelling:

Doel: Michel Drent

Verdediging: Max Horstman, Job JF, Frank Leushuis en Robin Bernasco.

Middenveld: René Nijhof, Cas Wijnhof en Niels Horstink.

Aanval: Gaby Said, Mark Koetsier en Luuk Neurink

Wissels:

Sven Colbert

Jeffrey Brummen

Volgende week DETO 2- FC Ommen 2

Aanvang 17u

s