Nieuws

 

Na een enerverende pot voetbal stapten beide teams met 1 punt van het veld en daar waren vooral de Achterhoekers uit Aalten het meest blij mee. De remise van 2-2 deed vermoeden dat het krachtsverschil niet zo groot was. Wie de wedstrijd met eigen ogen heeft gezien zal beamen dat DETO het meeste recht op de overwinning had en lange tijd heer en meester was in de wedstrijd.

De beginfase was duidelijk voor AZSV. Door een aantal omzettingen in het team van DETO trainer Hennie in ’t Hof was het gebruikelijke ritme niet vanzelfsprekend. Een kluts situatie op het middenveld was de inleiding tot de 1-0 van AZSV. De op links meegekomen Quinn Vervelde kon uithalen en onderweg werd de bal ook nog van richting veranderd waardoor DETO keeper Stopel kansloos was. Hierna begon het te lopen bij DETO en zette men de ploeg uit Aalten onder druk. De sterke fase werd beloond met de gelijkmaker in de 24e minuut. Hans Matti werd op links weggestuurd en zijn voorzet was op maat voor DETO spits Melvin Degenaar die de bal alleen nog maar hoefde binnen te lopen: 1-1.
DETO vergat door te drukken en liet de gastheren weer in de wedstrijd komen. Na ruim een half uur werd AZSV spits en topscorer Joost Rasing op rand zestien meter aangespeeld en uit de draai weet hij in de verre hoek de 2-1 binnen te schieten voor de thuisploeg. Vlak voor rust kreeg Kai Wesselink de beste kans om DETO weer op gelijke hoogte te brengen maar keeper Jasper te Kolste redde uitstekend. Ruststand derhalve 2-1.

Na rust dringt DETO fel aan en is meerdere keren dichtbij een doelpunt. De keeper van AZSV was regelmatig een echte sta-in-de-weg deze middag. In de 67e minuut is het dan toch raak. Wesselink verovert op rechts de bal en zijn voorzet wordt door Tom Koelman,laatste man van DETO, feilloos binnen gekopt: 2-2. Vooral het AZSV publiek zag na de gelijkmaker de bui al hangen en verwachtte dat DETO d’r op en erover zou gaan. Het gebeurde niet omdat DETO na de 2-2 het punt koesterde. De Vriezenveners controleerden de rest van de wedstrijd maar drongen niet echt meer aan en deden zichzelf daarmee tekort. In de extra tijd pegelde spits Rasing nog een bal rakelings over DETO doel. Het zou te veel zijn geweest voor de ploeg uit Aalten en daarom kon uiteindelijk iedereen wel vrede hebben met de einduitslag.

Volgende week is het eerste inhaalweekend en speelt DETO het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Noordscheschut. Er moet nog ruim 70 minuten worden gespeeld waarbij DETO vanwege de rode kaart van Ferdi ter Avest met een tiental de winst moet zien veilig te stellen. De wedstrijd begint met een 1-0 voorsprong voor DETO. Aftrap op “Het Midden” om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens AZSV - DETO Twenterand

Toeschouwers: 250

Scheidsrechter: De heer D. Prick

Assistent scheidsrechters:De heren M. Yanat en S. Degirmenci

Gele kaarten:Mert Baglar (DETO) en Bram Rensing en Jonathan Goosen (AZSV)

Scoreverloop:

8. 1-0 Quinn Vervelde

24. 1-1 Melvin Degenaar

32. 2-1 Joost Rasing

67. 2-2 Tom Koelman

Opstelling DETO Twenterand:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten Knol, Tim Bongers, Karlo Borghuis, Hoeseb Yakob, Coplan Soumaoro (46. Tim Pothast), Kai Wesselink, Melvin Degenaar, Hans Matti

Opstelling AZSV:

Jasper te Kolste, Michael Vaags (72. Jelte Ikink), Bram Rensing, Niek te Veluwe, Yordi Orriëns, Ferran Mombarg, Rik van der Eerden, Joost Rasing (90. Roel Stronks), Koen Maatkamp (69. Bram Wevers), Quinn Vervelde (72. Luka ter Haar), Thijmen te Kolste (46. Jonathan Goosen)

s