Nieuws

 

Nieuw binnen DETO is de gratis voet/enkel check door podotherapeut Job van Voetencentrum Wender.

Job vertelt: “Mijn naam is Job Jaspers Faijer, ik ben al 23 jaar spelend lid van onze vereniging. In mijn dagelijks leven werk ik als podotherapeut voor Voetencentrum Wender waarbinnen ik mij vooral op de sporttak richt. Ik wilde graag iets voor de vereniging betekenen en daarom kwam ik op dit idee. Podotherapie is een opkomende expertise binnen de sport en is binnen steeds meer (professionele) clubs zichtbaar. Het leek mij dan ook zeer geschikt dit binnen DETO te organiseren, want we willen uiteraard zo min mogelijk blessures binnen de club.”


Veel sporters krijgen vroeg of laat namelijk te maken met blessures aan de voeten, benen, heupen of onderrug. Waar de fysiotherapeut bij DETO al jaren bekend is wordt dat nu uitgebreid door ook sport-podotherapie aan te bieden.

Wat doet een (sport)podotherapeut?
(Sport)podotherapeuten behandelen klachten die voortkomen uit afwijkingen van de voeten en het looppatroon. Zo worden onder andere voet-, knie-, heup- en lage rugklachten behandeld. Een blessure kan vele oorzaken hebben. De schoenen, ondergrond en hoeveelheid belasting zijn hierbij belangrijke onderdelen. De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit een schoenadvies of schoenaanpassing, het toepassen van taping, of het aanmeten van podotherapeutische zolen.

Wat gaan we doen tijdens deze check?

Bespreken eventuele blessures (en hoe deze mogelijk op te lossen)

Statische drukmeting op een drukmeetplaat

Testen voet- en enkelmobiliteit

Voetbalschoenen beoordelen

Wat moet je meenemen?

Zorg dat je sportkleding draagt. Hieronder wordt verstaan: een sportbroekje, sportshirt en sportschoenen.

Aanmelden?
Het is verplicht om je aan te melden via de website van Voetencentrum Wender om een tijdstip te reserveren, hierbij geldt: vol = vol. De link naar het aanmeldformulier staat hieronder. Aanmelden voor leden van DETO is gratis. Naar aanleiding van je aanmelding zal Job contact met je opnemen om het tijdstip te bevestigen.

Waar? Jeugdhonk DETO

Wanneer? De eerste check vindt plaats op 21 oktober 2021

Hoe laat? 17:30 tot 19:30 uur

Kosten? Gratis

Aanmelden? Ga naar www.podotherapeut.nl/inloopspreekuur-deto

* Mocht er voor verdere therapiebehandeling toch een afspraak gemaakt moeten worden in de praktijk, dan plannen wij dat gezamenlijk.

s