Nieuws

 

DETO ging zaterdagmiddag in de polder op bezoek bij Flevo Boys in Emmeloord. Vraag was hoe beide ploegen de wedstrijd van een week eerder hadden verteerd. De gastheren waren in de derby tegen Urk zwaar kopje onder gegaan en DETO zag haar wedstrijd na ruim een kwartier gestaakt worden bij een voorsprong van 1-0 waarbij het Ferdi ter Avest verloor met een rode kaart.

Aangezien DETO deze middag ook spits Bas Postma miste wegens een blessure, trad men in Emmeloord aan in een wat gewijzigd concept met een gelegenheidsvoorhoede die bestond uit Melvin Degenaar en Coplan Soumaoro. Na het fluitsignaal van scheidsrechter Van der Vaart zagen de toeschouwers een fel en gedreven Flevo Boys, dat duidelijk iets goed wilde maken richting haar achterban, waar DETO zoekende was naar de juiste speelwijze. DETO deed dat slordig en zonder veel overtuiging waardoor Flevo Boys al binnen het kwartier een aantal keren zeer gevaarlijk kon worden maar de paal en een aantal keren de uitstekend spelende DETO doelman Stopel stonden een vlugge openingstreffer van de gastheren in de weg. Na 25 minuten was het dan wel raak voor Flevo Boys. Slordig uitverdedigen leidde ertoe dat Johan Tiems uiteindelijk vogeltje vrij kon binnenschieten: 1-0. Met nog vijf minuten richting de rust greep DETO hoofdtrainer Hennie in ’t Hof in. Hij haalde Hoeseb Yakob eraf en bracht met Mario Francismouth een spits erbij. Veel hielp dat niet want Flevo Boys kon kort voor rust via Timon Rorije ook nog de 2-0 maken.

Na de thee was het voor de DETO aanhang, waarvan er velen met de supportersbus naar Emmeloord waren afgereisd, hopen op een snelle tegentreffer. In dat geval zou het wellicht nog weer een wedstrijd worden. Echter het bleef met name Stopel die namens DETO handelend moest optreden om erger te voorkomen. Met nog ruim een kwartier op de klok stuurde In ’t Hof, in een poging van alles of niets, centrumverdediger Tom Koelman naar het front en bracht in zijn plaats de van een langdurige blessure herstelde Tim Bongers in de ploeg voor Hans Matti. Een paar minuten later was het Bongers die zich vergiste in een lange bal en daardoor een corner weggaf aan de thuisploeg. Routinier spits Yume Ramos wist wel raad met de hoge voorzet en knikte deze binnen: 3-0. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld voor zover dat nog niet het geval was geweest. De 4-0 in de 83e minuut van wederom Timon Rorije was nog voor de statistieken.

DETO liet het deze middag, op enkele uitzonderingen na, collectief afweten in Emmeloord. Hopelijk kan DETO, net als Flevo Boys deze middag liet zien, hiervan leren en komende zaterdag deze kater wegspoelen met een winstpartij. Dan is hekkensluiter SDC Putten te gast in Vriezenveen. Aftrap op “Het Midden” om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens Flevo Boys - DETO Twenterand :

Toeschouwers: 300

Scheidsrechter: De heer E. van der Vaart

Assistent scheidsrechters:De heren: G. van Eerde en D. Caglak

Gele kaarten:geen

Scoreverloop:

25. 1-0  Johan Tiems

42. 2-0  Timon Rorije

75. 3-0  Yume Ramos

83. 4-0  Timon Rorije

Opstelling DETO Twenterand:

Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Sten Knol (83. Tygo Huisman), Hans Matti (74. Tim Bongers), Karlo Borghuis, Coplan Soumaoro, Tim Pothast, Hoeseb Yakob (38. Mario Francismouth), Kai Wesselink, Melvin Degenaar

Opstelling Flevo Boys:

Winand Quartel, Roelof Strikwerda, Ron Janzen, Bas Bakker, Said Hassan (84. Aron Kleefstra), Johan Tiems, Yume Ramos (78. Giedo de Weerd), Timon Rorije, Kelt Jager (84. Maarten Mesu), Thomas Potters (71. Younes el Ghamarti), Tomas Boer

s