Nieuws

 

Een nieuw seizoen in de hoofdklasse begint voor DETO Twenterand al op zaterdag 28 augustus a.s. met een uitwedstrijd tegen NSC Nijkerk. Dit betekent dat een groot deel van de voorbereidingsperiode er inmiddels alweer op zit. DETO kan tot nu toe terugkijken op een prima voorbereidingsperiode waarin zowel gewonnen als verloren werd van prima tegenstanders en waarin de technische staf een goed beeld heeft gekregen van de mogelijkheden van de DETO selectie.

De eerste oefenwedstrijd werd gespeeld op zaterdag 31 juli tegen zondaghoofdklasser vv Hoogeveen en werd met 1-3 verloren. Het Vriezenveense doelpunt werd gescoord door de van HSC’21 teruggekeerde Coplan Soumaoro.

Op zaterdag 7 augustus was opnieuw een zondag hoofdklasser de tegenstander van DETO en wel Alcides uit Meppel. Deze aantrekkelijke wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door DETO door treffers van Bas Postma, Ferdi ter Avest en Coplan Soumaoro.

Op dinsdag 10 augustus was zaterdag 3e divisionist Excelsior’31 in Rijssen de gastheer van DETO. In een wedstrijd waarin door beide teams volop werd geëxperimenteerd waren de gastheren toch een maatje te groot voor DETO en stond een terechte 2-0 eindstand op het bord.

Afgelopen zaterdag was zondaghoofdklasser vv Emmen te gast op “Het Midden” in Vriezenveen. Hier was DETO in een eenzijdige wedstrijd veel te sterk voor de Drenten en werd het uiteindelijk 5-1 door doelpunten van Bas Postma (2x), Kai Wesselink, Mart Zwiers en Tygo Huisman.

In de komende week sluit DETO de voorbereiding af met op dinsdag een uitduel tegen oud zondag hoofdklasser (en thans zaterdag tweedeklasser) Quick’20 uit Oldenzaal. Een ploeg die zo snel mogelijk weer hogerop wil in het zaterdagvoetbal. Aftrap in Oldenzaal is om 20.00 uur.

De voorbereiding wordt komende zaterdag afgesloten met een thuiswedstrijd tegen zaterdag eerste klasser SVZW uit Wierden. Aftrap op “Het Midden” is om 14.30 uur.

Klik hier voor de foto's van de wedstrijd

s