Nieuws

 

Jessica Torny, bestuurslid vrouwen- en meisjesvoetbal bij DETO, gaat dit jaar na de Olympische Spelen een mooie vervolgstap zetten in haar toch al imposante voetbal- en trainerscarrière. Jessica wordt dan de assistent van de Engelsman Mark Parsons die op zijn beurt de opvolger wordt van Sarina Wiegman bij de Oranje vrouwen. Kortom: Jessica wordt assistent bondscoach van het hoogste Oranje vrouwenteam: de Oranje Leeuwinnen.

Jessica is momenteel werkzaam bij de KNVB als bondscoach van de Oranje Vrouwen O19 en O20 en kan zich met deze vervolgstap enigszins in de luwte voorbereiden op het echte grote werk als bondscoach of als coach van een topclub in binnen- of buitenland. Jessica beschikt al sinds vorig jaar als één van de weinige vrouwen in Nederland over het hoogste trainersdiploma, UEFA Pro, oftewel Coach betaald voetbal.

Uiteraard feliciteren we Jessica met deze prachtige vervolgstap in haar carrière en hopen dat we nog lang van haar grote inzet en voetbalkennis gebruik kunnen maken binnen DETO!

s