Nieuws

 

Eindelijk! Er leek geen einde aan te komen…2020. Er is veel gezegd en geschreven over 2020. Hoeveel we hebben gemist. Wat onze toekomstige generaties is onthouden. Natuurlijk, er zijn ook echt verliezen geleden. Degene die daarmee te maken heeft gehad of nog steeds heeft, veel sterkte en/of beterschap. Hoofdtoon is toch wel dat 2020 iets van een ‘verloren’ jaar schijnt te zijn geweest. Het is maar hoe je het bekijkt.

Er zijn het afgelopen jaar veel activiteiten ontplooid binnen onze vereniging. Er is op heel veel plekken een andere invulling gezocht, gevonden en gegeven! Er is veel waardering uitgesproken en getoond aan en voor elkaar. Trainingsschema’s opgesteld, aangepast en weer opgesteld. Er is ook afgelopen jaar getraind, talent ontwikkeld én ontdekt. Maar ook een waterfestijn georganiseerd. Er zijn trainers opgeleid en gediplomeerd. Verlichting vernieuwd aangelegd. Experimenten met biologische leeftijd gestart. Het bestuur werd deels vernieuwd. Nieuwe scheidsrechters geworven en begeleid. De vereniging bleek groot tijdens de grote club actie. Jeugd in nieuwe kleding gestoken. Teamfoto’s gemaakt en een nieuw kunstgrasveld aangelegd. Er werden rondjes gegeven ondanks dat de kantine dicht was en zo kan ik nog wel even doorgaan, het is onmogelijk en ook niet de bedoeling, hier een totaal overzicht te geven. Zoveel te vertellen, zoveel gebeurd, zoveel samen gedaan, zoveel inzet van zoveel vrijwilligers, zo mooi!

De afsluiter van 2020 was het succesvolle en gezellige kersttoernooi voor en door onze DETO jeugd. Een geweldige belevenis met kersttruien, kerstmutsen, warme chocomelk, broodjes knakworst, veel vrolijke gezichten! Fantastisch om te zien hoe we met elkaar als DETO in staat zijn gebleken de afgelopen competitie loze maanden geen voetbal loze maanden te laten worden! Bij deze (nogmaals) hartelijk aan iedereen die op welke wijze dan ook heeft bijgedragen aan het mogelijk maken van deze activiteiten waardoor, met name onze jeugd, week in week uit actief betrokken is geweest bij DETO. Een geweldige prestatie met en voor elkaar, bedankt!

Vanaf deze plek ook een hartelijk woord van dank aan alle leden en onze sponsoren welke ons in deze bijzondere tijden zijn blijven steunen en het mogelijk maken onze rol als voetbalvereniging binnen onze maatschappij te (blijven) vervullen. Misschien wel belangrijker dan ooit. We hopen dat we deze samenwerking nog lang mogen voortzetten en elkaar snel weer te kunnen en mogen ontmoeten op ons sportpark!

Dat allemaal zonder competitie, dat belooft wat voor 2021!

De periode aan het begin van een nieuw jaar wordt veelal gekenmerkt door een wat grijs gevoel. De feestdagen achter de rug en nu moeten we weer even voordat de volgende (voorjaars)activiteiten en evenementen gepland staan. Inmiddels is 2021 gestart en is de eerste druilerige zaterdag van het jaar een feit. Een beetje waterkoud en met wat voorstellingsvermogen had dat zomaar een typische zaterdagmiddag voor de nieuwjaarsreceptie van DETO kunnen zijn. De aftrap van een nieuw kalenderjaar, gezellig, volle kantine, elkaar een mooi nieuw jaar wensen. Ware het niet dat…niet alleen in 2020, maar ook in 2021 gaan we nog het nodige aan ‘gewone’ dingen missen. We zullen met elkaar andere invulling moeten zoeken, vinden en geven aan activiteiten die we anders gewend zijn. We zullen dus extra aandacht moeten hebben voor elkaar, misschien zelfs waardering uitspreken naar elkaar. We kunnen het, want dat hebben we in 2020 laten zien! Nog even volhouden. Hoe lang dat nog gaat duren? Dat zullen de komende weken en maanden uitwijzen, ik ben in ieder geval positief. Dat was ik overigens begin december vorig jaar ook…en dat was toen minder goed nieuws.

Inmiddels lijkt dat alweer een eeuwigheid geleden en kan ik gelukkig gezond en wel 2021 tegemoet zien. Allemaal hopen we over een aantal maanden weer ‘gewoon’ onze dingen te kunnen doen, waarbij de waardering en aandacht wat mij betreft níet hoeft op te houden. De komende periode zal uitwijzen hoe dat zich ontwikkelt. Hoe het ook zij, ook DETO ontwikkelt zich. Stilstaan doen we zeker niet! Er wordt door onze vele vrijwilligers, kader en andere betrokkenen hard gewerkt om klaar te zijn voor de ‘na-corona-tijd’ (want die komt er gelukkig aan!). We blijven actief en zijn elkaar daarbij ook het komende jaar nodig. Ik hoop dan ook op uw, op jouw steun te kunnen rekenen!

Namens het bestuur wens ik u allemaal van harte een mooi, sportief en bovenal gezond 2021.

Hopelijk zien we elkaar weer snel terug bij DETO!

Derby Krommendijk, voorzitter DETO

s