Nieuws

 

Het zijn bijzondere tijden waarin we zitten en die niemand op deze manier had voorzien in Nederland en de wereld. 

Het coronavirus houdt iedereen, niemand uitgezonderd, in zijn greep. Er is momenteel maar één gezamenlijk belang: het virus terugdringen, zo snel mogelijk uitbannen en met zijn allen gezond blijven! En daar moet alles voor wijken en dat is logisch, begrijpelijk en noodzakelijk! En om dit te bereiken moeten we met elkaar de regels strikt volgen die de overheid heeft afgekondigd. Ook in Vriezenveen, ook op ons sportpark!

Zaken die een paar weken terug nog voor iedereen belangrijk waren, zijn nu in een heel ander perspectief geplaatst. Alle sport in de wereld, voetbal en DETO zijn nu, volkomen begrijpelijk, complete bijzaak en volgens de laatste nieuwsberichten gaan we zeker tot 1 juni nog niet voetballen en trainen. Hoe de KNVB het lopende seizoen wil afronden is op dit moment nog niet duidelijk. Het zou voor het eerst sinds het seizoen 1944-1945 zijn dat een voetbalseizoen niet wordt uitgespeeld…

We realiseren ons als bestuur dat de coronacrisis behoorlijk ingrijpt in ieders dagelijks leven. Waar je normaal doordeweeks gaat trainen, met de vutploeg op dinsdagochtend het complex en je contacten onderhoudt, op zaterdag een wedstrijd speelt of bezoekt, een drankje gaat drinken in de kantine, een praatje maakt met je vrienden en vriendinnen, gebeurt er nu plotseling helemaal niets meer en zitten mensen noodgedwongen thuis en is het sportpark gesloten. Vervelend voor iedereen en extra vervelend voor onze leden en vrijwilligers die alleenstaand zijn en juist in deze tijd daardoor veel alleen zijn. Laten we daarom aandacht hebben voor elkaar, juist in deze (digitale) tijd. WhatsApp, Skype, of gewoon een telefoontje. Houd contact met elkaar en stuur elkaar af en toe een berichtje, maak een praatje en houd vooral de moed erin! Heel belangrijk.

Als bestuur zijn we, op ons eigen bescheiden niveau, ook bezig met crisismanagement. Hoe houden we de club draaiende, operationeel en financieel? Wat betekent het als we maanden dicht zitten, dat we geen wedstrijden of andere leuke evenementen kunnen organiseren? Net als thuis, hebben we ook bij DETO vaste kosten, zoals bijvoorbeeld gemeentelijke heffingen, energiekosten die gewoon doorlopen terwijl onze inkomsten uit de kantine, de kaartverkoop etc. volkomen weg vallen. Kunnen we als vereniging een beroep doen op de door de overheid afgekondigde maatregelen voor de mensen die bij ons in dienst zijn? Allemaal zaken die momenteel spelen en waar we mee moeten dealen. Ook niet onbelangrijk: hoe gaat het met de bedrijven die ons een warm hart toedragen, onze sponsoren? Laten we ook hen niet vergeten en waar mogelijk steunen in deze periode en ook in de periode die komt als dit allemaal achter de rug is.

Door als leden met elkaar solidair te blijven, met elkaar in contact te blijven, positief te blijven en de club te blijven steunen, kunnen we ongetwijfeld deze moeilijke periode tot een goed einde brengen en medio 2020 weer gaan voetballen en elkaar ontmoeten.

Ook hier is onze clubnaam ontzettend waar: DOOR EENDRACHT TOT OVERWINNING. Dit geldt momenteel voor heel Nederland! Gezamenlijk kunnen we het coronavirus overwinnen. Sterkte daarbij allemaal!

Ik wens iedereen veel wijsheid toe in de komende periode en hoop iedereen zo snel mogelijk in goede gezondheid weer te mogen begroeten op ons sportpark!

Arjan Goosselink, voorzitter DETO Twenterand

s