Nieuws

 

TROTS OP DETO

Kom naar de info avond donderdag 27 juni 19.30 uur en praat mee over de toekomst van onze club.

DETO is van ons allemaal. Samen praten we vaak over de toekomst van DETO. Wat vind je belangrijk en kan er verbeterd worden als we kijken naar de organisatie en haar vrijwilligers? Gehoord worden is belangrijk, maar dan moet er wel gesproken worden. Vaak komen de meningen en ideeën niet verder dan de tafel van de jarige buurman. Iedereen kijkt wel eens in de spiegel en denkt dat moet toch hier en daar anders kunnen?

Met deze gedachte liep ook DETO-man Frederik Jaspers Faijer. Zelf is hij afgelopen jaren zeer actief bij basketbalvereniging Peatminers waar ze enkele jaren geleden met dezelfde gedachten liepen.Natuurlijk is DETO geen basketbalclub maar mensen zijn mensen. Als je op de club om je heen kijkt zie je zoveel leuke initiatieven, ideeën en bovenal leuke enthousiaste mensen. Nu vaak nog allemaal losse eilanden maar samen kunnen we het water weghalen en er één mooi paradijs van maken.Laten we vanaf nu deze energie gebruiken om met elkaar een DETO te maken die van ons allemaal is, waar iedereen zich thuis voelt en ook iedereen zijn of haar steentje bijdraagt als vrijwilliger! Wat zou het mooi zijn als onze kinderen over 20 jaar erop terugkijken en denken dat het huidige DETO mede is ontstaan door onze inbreng.

Dinsdag 28 mei j.l. hebben de eerste liefhebbers zich al verzameld en van gedachten gewisseld onder leiding van Chantal Koning van de KNVB en Gerard Klein van Klein Advies. Doelstelling: we moeten DETO toekomstbestendig maken. Welke kansen liggen er, wat gaat er goed en wat moeten we anders gaan doen? Door de externe begeleiding, de bijdrage van alle leden, ouders en supporters is het de bedoeling dat aan het eind van dit jaar, het in oktober 2018 door het bestuur gepresenteerde beleidsplan verder is ingevuld en uitgewerkt voor wat betreft de DETO-organisatie en vrijwilligersbeleid. Leuk was het om te zien hoe verschillende personen op een eigen manier naar bepaalde zaken kijken. Om elkaar te horen en verhalen uit te wisselen ontstaat wederzijds begrip en respect.

Graag willen we jouw mening, ideeën en verbeterpunten horen. Kom daarom donderdag 27 juni naar de infoavond van de werkgroep Toekomst DETO Twenterand om 19.30 uur de kantine van DETO en wees onderdeel van en praat mee over het “Nieuwe” DETO. Inloop vanaf 19.15 uur.

s