Nieuws

 

DETO speelde op 2e Paasdag het inhaalduel tegen het Friese Buitenpost. Winst zou betekenen dat DETO alles weer in eigen hand zou hebben in de strijd onderin en winst voor Buitenpost zou betekenen dat de Friezen zich vrijwel zeker zouden handhaven in de hoofdklasse. Kortom de belangen waren groot deze middag. De Vriezenveners, die in dezelfde opstelling speelden als tegen DUNO afgelopen zaterdag, lieten er dan ook geen gras over groeien in Friesland en maakten vanaf de aftrap hun bedoelingen duidelijk. Al in de 2e minuut werd een voorzet op Kevin Peppels door de spits knap uitgespeeld en achter de verbouwereerde doelman van Buitenpost geschoten: 0-1. Lang kon DETO niet genieten van de voorsprong want bij de eerste de beste Friese tegenaanval werd Stan Nijhuis onderuit geduwd waarna Stan de bal noodgedwongen met de hand raakte en de scheidsrechter tot ontsteltenis van DETO naar de stip wees. Robin Huisman de Jong wist wel raad met dit cadeautje en schoot gedecideerd de 1-1 achter Van Zaltbommel. Hiermee waren de doelpunten nog niet op want een minuut later was er opnieuw de voorsprong voor DETO. Stan Nijhuis’ aangesneden voorzet werd door Kevin Aman letterlijk koppend binnengevlogen waardoor er binnen 10 minuten een 1-2 voorsprong voor DETO op het bord stond. In de 14e minuut dreigde voor DETO een tweede strafschop toen een Friese aanvaller onderuit ging in de DETO zestien maar scheidsrechter Groenewegen wilde er deze keer niets van weten. DETO controleerde grote delen van de eerste helft waar Buitenpost geen enkele uitgespeelde mogelijkheid wist te creëren. Kevin Aman was dichtbij de 1-3 toen hij in de 37e minuut door Soumaoro alleen voor doelman Van der Meulen werd gezet. De doelman kon ternauwernood redding brengen waardoor de ruststand 1-2 bleef.

Negen minuten na rust was het opnieuw Kevin Aman die een treffer op de schoen had, maar wederom was het doelman Van der Meulen die als sterkste uit de strijd kwam. Een minuut later was het weer DETO dat er levensgevaarlijk uitkwam. Een voorzet werd door Aman binnen gewerkt waarbij de keeper er dicht bij zat en de bal ogenschijnlijk achter de doellijn weghaalde. Echter wegens gebrek aan een VAR en het feit dat de scheidsrechter dit niet kon beoordelen, werd er gewoon doorgespeeld en bleef de stand 1-2 terwijl DETO minimaal op 1-4 had moeten staan op dat moment. En zoals zo vaak: als de ene ploeg niet scoort, dan valt het doelpunt aan de andere kant. Met nog een half uur op de klok werd een vrije trap van Robin Huisman de Jong halverwege de DETO helft door Joost Jesse Visser met het hoofd verlengd en in de verre hoek gekopt: 2-2. Hierdoor was de stand tegen de spelverhouding in weer gelijk en lag alles weer open en rook Buitenpost bloed en ging op jacht naar meer. Beide ploegen claimden in het laatste kwartier nog een strafschop maar de bal ging niet meer op de stip deze middag. Grootste mogelijkheid voor DETO was er voor Joost Exterkate toen deze een strakke voorzet van Kai Wesselink miste in plaats van deze in het doel te lopen. Ook een scrimmage in de blessuretijd leverde niet de verdiende 2-3 op waardoor DETO en Buitenpost beiden op een punt bleven steken op deze 2e Paasdag waar DETO na de driepunter van afgelopen zaterdag ook zomaar had kunnen en moeten winnen in Buitenpost.

Onderin de ranglijst is nog steeds van alles mogelijk. DETO moet nog minimaal zes wedstrijden spelen deze competitie, te beginnen op woensdag 1 mei thuis tegen SVZW uit Wierden. Aftrap 19.30 uur.

Wedstrijdgegevens Buitenpost-DETO Twenterand:

Scoreverloop:

2. 0-1 Kevin Peppels

9. 1-1 Robin Huisman de Jong (pen.)

10. 1-2 Kevin Aman

59. 2-2 Joost Jesse Visser

Scheidsrechter: Dhr. R. Groenewegen

Assistent scheidsrechters: De heren H.J. van Boxtel en D. Brondijk

Gele kaarten: M. Booijink (DETO) en R. Huisman de Jong (Buitenpost)

Rode kaarten: geen

Toeschouwers : 300

Opstelling DETO Twenterand:

Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis (85. Koen Fleer),Wybe Kram, Maarten Booijink , Kai Wesselink, Mark Koetsier, Coplan Soumaoro, QaysShayesteh (64. Louis Vijfhuizen),Kevin Peppels, Lesley Nahrwold (82. Joost Exterkate), Kevin Aman

Opstelling Buitenpost:

Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Danny Boersma, Rudmer Loonstra (84. Halbe Elsenga), Rob Dijkstra, Aaron Boekhout, Ricky Weening, Durk de Haan (58.Willem de Boer), Rolf Dijk, Robin Huisman de Jong, Pieter Henstra (46. Joost Jesse Visser)

s