Nieuws

 

Op 08, 09 en 10 april werd er bij voetbalvereniging DETO Twenterand gestreden om de wisselbokaal schoolvoetbal Vriezenveen, Westerhaar-Vriezenveensewijk en De Pollen. Uiteraard ook om een plaats te bemachtigen voor de regiofinales van het KNVB schoolvoetbal. Het schoolvoetbaltoernooi is al vele jaren een bekend voetbaltoernooi waarbij de groepen 7 en 8 van de basisscholen van Vriezenveen, Westerhaar-Vriezenveensewijk en de Pollen strijden om het kampioenschap.

Wedstrijdvorm 8 tegen 8:

Naast dat de KNVB vanaf het seizoen 2018/’19 voor pupillen onder 11 en onder 12 jaar de 8 tegen 8 wedstrijdvorm heeft ingevoerd, heeft men besloten dit vanaf dit jaar ook bij het schoolvoetbal te introduceren.

Waarom 8 tegen 8:

Wanneer je aan kinderen vraagt wat het leukste aan voetballen is, zeggen zij: scoren, acties maken, veel aan de bal zijn en samen spelen. Wanneer kinderen plezier in het spel hebben, voetballen ze vaker en worden ze steeds beter. Door op kleinere velden en in kleinere teams te spelen komen spelers vaker aan de bal en gaan ze meer dribbelen, schieten, samenspelen en scoren. Daarnaast sluiten deze wedstrijdvormen beter aan bij de leeftijd en belevingswereld van deze pupillen. Met deze verandering is er weer een volgende stap in het verbeteren van de voetbalontwikkeling en het vergroten van het spelplezier van kinderen. En daar doen we het allemaal voor!

De Rehoboth 1 is dit jaar de grote winnaar bij de jeugd teams (Jongens/meisjes) en Fontein Oranjestraat bij de meisjes. Na dit toernooi kunnen zij zich nu gaan opmaken voor de regio finales en wie weet de districts en landelijke finale, welke worden georganiseerd door de KNVB. Aan de voorrondes, welke dit jaar zoals gezegd door DETO Twenterand werden georganiseerd, namen in totaal 19 jeugdteams en 13 meisjes teams deel. Ondanks dit grote aantal aanmeldingen en strakke planning van 96 wedstrijden, verliep het toernooi vlekkeloos. Dit werd uiteraard mogelijk gemaakt door het grote aantal vrijwilligers van DETO Twenterand (+/- 90), die elke avond de organisatie op zich namen. Zo werden alle wedstrijden gespeeld onder leiding van scheidsrechters van DETO Twenterand, was er rond de velden toezicht en was er gezorgd voor een natje en een droogje. Dat alles goed is verlopen blijkt natuurlijk ook door de vele complimenten die DETO Twenterand mocht ontvangen van de scholen, die zeer tevreden waren over de manier waarop alles geregeld was. Door dit alles kijkt de organisatie van DETO Twenterand met een tevreden gevoel terug. “Het was mooi (een beetje fris) weer, en dat werkt natuurlijk ook mee. Het werkt prettig en de mensen zijn vrolijker. Uiteraard willen we dan ook iedereen bedanken die zich hebben ingezet om dit toernooi tot een groot succes te maken, zonder hun is zo’n groot evenement niet mogelijk! Als laatste wenst DETO Twenterand de teams van Rehoboth 1 en Fontein Oranjestraat veel succes bij de Regiofinales en misschien wel de district en landelijke finale. We zien de scholen graag terug over 3 jaar, als DETO Twenterand weer de organisatie op zich neemt.

Uitslag

Jeugd (gemengde teams)

  1. Rehoboth 1,
  2. Shalom 1
  3. Weemewereld 1

Meisjes

  1. Fontein Oranjestraat
  2. De Bron
  3. Shalom 1

De schoolvoetbalcommissie DETO Twenterand.

s