Nieuws

 

DETO behaalde afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning tegen SDC Putten en deed daarmee prima zaken in de strijd tegen degradatie. Op een kletsnat en stormachtig Sportpark “Het Midden” had trainer Jos van der Veen zijn ploeg op drie plaatsen aangepast ten opzichte van de wedstrijd een week eerder tegen AZSV. QaysShayesteh maakte zijn rentree in de ploeg voor de geblesseerde Louis Vijfhuizen, Kevin Peppels was terug na zijn schorsing en stond in plaats van Thomas Nijkamp in de basis en Koen Fleer verving de geblesseerde Kai Wesselink.

Net als in de afgelopen wedstrijden liet DETO de tegenstander het spel maken, wat deze middag een hele opgave was met de stormachtige wind die over het glibberige veld stond en de vrijwel onophoudelijke regen. De eerste fase van de wedstrijd was duidelijk voor de Puttenaren. DETO doelman Anthony van Zaltbommel moest enkele keren ingrijpen om een vroege achterstand te voorkomen. Bij een van de eerste DETO uitbraken was het direct raak aan de andere kant. Lesley Nahrwold rondde een aanval, die eerst nog door SDCP doelman Van Barneveld werd gekeerd, beheerst af en zette zo de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. SDCP probeerde snel om de stand weer in evenwicht te brengen maar de DETO defensie stond als een huis. In de 32e minuut had DETO de stand moeten verdubbelen toen Kevin Peppels vrij voor de keeper werd gezet door Kevin Aman, echter Kevin schoot de bal recht in de handen van Van Barneveld. Ook in de fase voor rust waren er kleine kansjes aan beide kanten. Grootste mogelijkheid kort voor de thee was wederom voor DETO toen Coplan Soumaoro geheel vrijstaand de bal hard kon inkoppen, maar er wederom redding werd gebracht door de doelman van SDCP.

Na de thee was er in de 54e minuut een beste mogelijkheid op de 1-1 voor SDCP. Een gevaarlijke vrije trap, ondersteund door de harde wind, kon door Van Zaltbommel ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. SDCP bleef hard werken om de gelijkmaker te produceren, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Vijf minuten voor het eindsignaal, nadat beide teams al enkele keren hadden gewisseld en SDCP volle bak naar voren speelde, was het Kevin Aman die de wedstrijd in het slot gooide nadat hij profiteerde van de ruimte achter de Puttense defensie, fraai de keeper omspeelde en de 2-0 binnenschoof. DETO 

deed door deze overwinning goede zaken, temeer omdat directe concurrent WHC ook haar wedstrijd won en SVZW een puntje overhield aan het duel tegen Buitenpost. DETO, dat aan de afgelopen vier duels zeven punten overhield, krijgt hierdoor geleidelijk aan weer de onderkant van de middenmoot in zicht. Mede omdat DETO nog een aantal wedstrijden moet inhalen, is er nog steeds helemaal niets beslist onderin de ranglijst en verwachten we dat de strijd onderin tot het laatst erg spannend zal blijven waarbij DETO alle concurrenten (met uitzondering van CSV Apeldoorn) nog treft. Komende zaterdag staat de streekderby tegen het veel hoger geklasseerde Excelsior’31 in Rijssen op het programma. De Rijssense formatie beleefde een teleurstellende zaterdag en lijkt door het 2-0 verlies tegen Staphorst voorlopig af te haken in de titelstrijd in de hoofdklasse B. Aftrap in Rijssen komende zaterdag om 14.30 uur op “De Koerbelt”.

Wedstrijdgegevens DETO Twenterand-SDC Putten:

Scoreverloop:

15. 1-0 Lesley Nahrwold

85. 2-0 Kevin Aman

Scheidsrechter: Dhr. S. Berben

Assistent scheidsrechters: De heren J. Jongenotter en S. Brondijk

Gele kaarten: K. Fleer (DETO) en V. ter Burg, J. v.d. Brink en T. Amende (SDC Putten)

Rode kaarten: geen

Toeschouwers : 300

Opstelling DETO Twenterand:

Anthony van Zaltbommel, Wybe Kram, Mark Koetsier, Maarten Booijink , Koen Fleer (90+1. Stan Nijhuis), Muhammed Kaya, QaysShayesteh, Coplan Soumaoro,Kevin Aman, Lesley Nahrwold (90+2. Dylan Tijs), Kevin Peppels (78. Thomas Nijkamp)

Opstelling SDC Putten:

Martin van Barneveld, Thomas Amende, Rob Buter (22. Wouter de Bruin), Iwan Bos, Sander Duits, Jurian van den Brink, Rob Knul, Rick van den Brink, Vincent ter Burg, Martijn Duits (61. KeesPluim), Jefta van den Broek (67. Wilbert Thomassen)

DETO THUIS

s