Nieuws

 

Afgelopen zaterdag stond voor DETO 3 de wedstrijd tegen Zwolsche Boys 3 op het programma. Beide ploegen stonden aan het begin van de wedstrijd boven in de middenmoot. Beide ploegen zouden bij een overwinning in het spoor van de bovenste ploegen blijven.

DETO begon sterk aan de wedstrijd en kreeg de eerste kansjes van de wedstrijd. DETO wist dit overwicht niet uit te drukken in de score. Na ongeveer een kwartier spelen wist DETO een cornerbal van Zwolsche Boys niet weg te werken uit de zestien. De spits van Zwolsche Boys schoot beheerst binnen, 0-1.

Niet veel later trok DETO de stand gelijk. Glenn Mollink stuurde met een diepe bal Wesley Winkel de diepte in. Wesley bleef oog-in-oog met de keeper koel en rondde beheerst af, 1-1. Na deze goal bleef DETO de druk op de goal van Zwolsche Boys opvoeren. DETO creëerde enkele goede kansen om op voorsprong te komen.

Ondanks de goede kansen die DETO wist te creëren met goed en afwisselend aanvallend spel werd de rust bereikt met een 1-1 tussenstand.

De tweede helft begon met een goede mogelijkheid van Zwolsche Boys. In deze fase had Zwolsche Boys het initiatief in de wedstrijd. De DETO-defensie gaf echter geen krimp en doorstond deze storm die na een kleine tien minuten in de tweede helft luwde.

Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg DETO een vrije trap op een mooie positie. Pascal Meijlof slingerde de bal voor de goal bij de tweede paal waarna Juan Reekers de bal richting eerste paal kopte. Bij de eerste paal stond Jeroen Post om de bal het laatste zetje te geven richting goal, 2-1.

Na deze goal drukte DETO door om de wedstrijd in het slot te gooien. Helaas voor DETO was de passing in de eindfase van de aanval net niet goed genoeg om tot afronding te komen. Hierdoor bleef het spannend tot de laatste minuut.

In het slotkwartier ontwikkelde Zwolsche Boys een slotoffensief om de gelijkmaker te forceren. DETO doorstond dit slotoffensief doordat DETO-goalie Ynanco des Celles enkele sublieme reddingen verrichtte. Hierdoor trok DETO deze zwaarbevochten zege over de streep.

De volgende wedstrijd van DETO 3 is aanstaande zaterdag om 13:00 in Hardenberg tegen Hardenberg ’85 2.

Opstelling DETO 3:

Ynanco des Celles; Patrick Wessels, Jordy Koops, Henk Lambers, Herm Alberts (46’ Glenn Mollink); Jeroen Post, Pascal Meijlof©, Max Horstman; Luuk Neurink (46’ Juan Reekers), Arjen Pol, Wesley Winkel (67’ Jeffrey Brummer)

Opstelling Zwolsche Boys 3:

Frank Sutter, Michiel Kruiswijk©, Marco Oldehinkel (46’ Ruud Worm), Stijn Sundermann, Pjotr Bijsterbosch, Stefan Moolenaar, Stefan Gerressen (46’ Sven Bijsterbosch), Yvo OOstra, Melle Analbers, Ogbonna Ebeke, Luuk Idzerda

Scoreverloop:

16’ Ogbonna Ebeke  0-1

20’ Wesley Winkel  1-1

60’ Jeroen Post  2-1

Gele kaarten: Luuk Idzerda (Zwolsche Boys)

Rode kaarten: geen

Overige uitslagen res. 3e klasse G:

OZC 3 – Den Ham 3   4-2

Gramsbergen 3 – Vroomshoopse Boys 3   1-2

HHC Hardenberg 3 – Hardenberg ’85 2   2-3

SCD ’83 2 – Bruchterveld 2   0-3

SC Lutten 2 – Mariënberg 2   5-0

s