Nieuws

 

Na de overwinningen tegen AFC Amsterdam (2-1) en V.V. Groningen (2-0), wacht DETO in de finale van de nacompetitie op eigen veld het Rotterdamse XerxesDZB. XerxesDZB is als club in 2000 ontstaan uit een fusie van RFC Xerxes en DZB Zevenkamp. Xerxes is een bekend voetbalbolwerk met een rijke historie. Veel bekende voetballers droegen het blauw wit gestreepte shirt van Xerxes, zoals o.a. Willem van Hanegem, Loe Beenhakker, Hans Dorjee, Nol Heijerman, Rob Jacobs, Coen Moulijn, Eddy Treijtel, Faas Wilkes, Bart Latuheru, Nico Jalink, Marvin Emnes, Michiel Kramer, Royston Drenthe en Hanne Hagary. Het Faas Wilkes sportpark is de thuishaven van XerxesDZB.

Heer en Meester

XerxesDZB, ook wel de Zebra’s genoemd, is als amateurclub dan ook een begrip in de regio Rotterdam. De club heeft zowel een zaterdag- als zondagafdeling. Het vlaggenschip van de zondag afdeling komt uit in de zondag tweede klasse en die van de zaterdagtak in de eerste klasse zaterdag. XerxesDZB kwam afgelopen seizoen uit in de eerste klasse A waarin het als 3e eindigde met 26-51, achter RKSV Voldendam 26-62 en ARC 26-59. Als hoogst geklasseerde in de stand zonder periodetitel nam XerxesDZB de periodetitel van RKSV Volendam over, waardoor het in deze nacompetitie mag spelen voor promotie naar de hoofdklasse. De hoofdklasse is voor XerxesDZB bekend terrein. Van 2010 tot 2016 kwam XerxesDZB zes seizoenen uit in de hoofdklasse B. Vorig seizoen eindigde XerxesDZB als 7e in de eerste klasse B. Het afgelopen seizoen deed XerxesDZB het hele seizoen bovenin mee in de eerste klasse B. Uiteindelijk eindigde men op gepaste afstand van Volendam en ARC op een mooie 3e plaats. Waar de competitie voor XerxesDZB als een nachtkaars uitging met maar 4 punten uit de laatste 4 wedstrijden, daar ging het in de nacompetitie tot nog toe crescendo. In de eerste ronde werd eersteklasser Oranje Wit kansloos gelaten met 3-0. Doelpunten in die wedstrijd kwamen op naam van Bruce van Kesteren en 2x Brandon Konemann. Vorige week werd hoofdklasser Huizen overtuigend verslagen met 0-4. In die wedstrijd kwamen de doelpunten van Brandon Konemann 2x, Osvaldo de Pina en Ingmar Maayen. XerxesDZB was tegen Huizen de hele wedstrijd heer en meester en de beter voetballende ploeg. Voor rust verzuimde de ploeg van oud Feyenoord keeper Joop Hiele het verschil te maken en afstand te nemen van een ronduit tegenvallend Huizen. Kort na rust bracht topscorer Brandon Konemann (20 competitietreffers) zijn ploeg op een dik verdiende voorsprong, waarna Osvaldo de Pina, Ingmar Maayen en weer Brandon Konemann XerxesDZB in de slotfase naar een overtuigende 0-4 overwinning schoten. XerxesDZB zal gezien de sterke optredens tegen Oranje Wit en Huizen zaterdag met vertrouwen afreizen richting Vriezenveen.

Ploeg met veel kwaliteit en ervaring

DETO krijgt in de komende wedstrijd met een ploeg van doen die in vorm verkeert en die over een selectie beschikt met veel kwaliteit en ervaring. Spelers als o.a. Marciano Bruma (ex Sparta, Willem 2, Rijnsburgse Boys), Ingmar Maayen (ex FC Utrecht, FC Dordrecht, Telstar, Scheveningen), Ismael Celen (ex Rijnsburgse Boys, IJsselmeervogels) en Julian van Houselt (ex Barendrecht) zijn spelers die allemaal al op een hoger niveau hebben gespeeld. Tegen Huizen speelde XerxesDZB in de volgende opstelling : Björn Bénard, Marciana Homoet, Mike Navajes Sanches, Ismael Celen, Joey Grootenboer, Brandon Konemann, Ilyas Ouled Ali, Bruce van Kesteren, Mo Ajarai, Osvaldo de Pina, Raoul Gangadin.

Vertrouwen, overtuiging en geloof

Het mag duidelijk zijn dat DETO in deze wedstrijd een tegenstander treft die veel in haar mars heeft. De DETO spelers zullen dan ook het beste in zichzelf moeten boven halen wil men deze sterke tegenstander verslaan. Hopelijk weet DETO de goede vorm van de laatste weken mee te nemen naar deze wedstrijd. Mocht dat het geval zijn, dan achten we de ploeg van trainer Jos van der Veen zeker in staat om ook deze lastige klip te omzeilen. Het spel van de laatste weken zal de ploeg het nodige (zelf)vertrouwen, overtuiging en geloof in een goede afloop hebben gegeven. Met name in de wedstrijden tegen SVZW, WHC en AFC liet DETO de voorbije weken uitstekend veldspel zien. Tegen V.V. Groningen was het vorige week wat minder. Ondanks een goed begin, maakte DETO het zich gaande weg de wedstrijd zelf lastig doordat men vergat te voetballen en in het opportunistische spel van de tegenstander mee ging, waardoor DETO veel te onrustig en gehaast speelde. Ook de vele onderbrekingen deden het spel van DETO geen goed. Gelukkig trok de ploeg in de verlenging als collectief op karakter de verdiende overwinning als nog naar zich toe. DETO toonde als ploeg tegen V.V. Groningen haar volwassenheid en mentale weerbaarheid. De ploeg raakt niet snel meer van de wijs van als het even tegen zit of als het wat minder gaat. Als DETO ook in deze wedstrijd de rust en het geduld weet te bewaren en haar eigen spel weet te spelen, moet de ploeg in staat zijn ook deze laatste lastige horde op weg naar de hoofdklasse te nemen. Laten we er samen voor gaan.

De Twaalfde Man

In finales als deze zijn de verschillen vaak klein, ze worden vaak op details beslist. Het is dan ook zaak voor ons als DETO dat we niets aan het toeval overlaten in deze alles of niets wedstrijd en samen alles uit de kast halen. Daarom roepen we de hele DETO familie op zaterdag vol achter de ploeg te gaan staan zodat de spelers en staf zich gesteund weten door een grote rood zwarte supportersschare die als Twaalfde Man het verschil maakt en DETO net dat steuntje in de rug geeft dat nodig is om samen het gewenste resultaat te boeken en de laatste stap richting hoofdklasse te zetten. Laten we er samen drie keer is scheepsrecht van maken, want samen zijn we sterker, DOOR EENDRACHT TOT OVERWINNING.

Rest ons nog iedereen een mooie, spannende maar bovenal sportieve finale toe te wensen. Waarbij respect voor elkaar de boventoon voert. Laten we er samen een voetbalfeest van maken.

DETO Twenterand heet iedereen zaterdag van harte welkom op sportpark ” Het Midden” bij de finale wedstrijd van de nacompetitie, de kraker DETO Twenterand – XerxesDZB, aanvang, 14:45 uur.

Parkeren komende zaterdag

Zaterdag wordt een grote drukte verwacht op ons sportpark vanwege nog aanwezige kermisauto’s terwijl er men-wedstrijden zijn bij de manege. Het zou mooi zijn als iedereen uit Vriezenveen de auto thuis laat en fietsend of lopend naar het sportpark komt. Bezoekers die wel met de auto komen, worden verzocht om niet via de Schout Doddestraat te komen maar de toegangsroute naar het sportpark via de Boerhaavelaan te gebruiken en kunnen gebruik maken van de parkeerplaatsen bij DOS’37.

DETO THUIS.

s