Nieuws

 

Afgelopen zaterdag moest het vlaggenschip van de Deto jeugd het opnemen tegen SV Enter. Koploper SV Enter tegen nr 2 DETO. Al meteen een topper in het begin van de competitie.

Vanaf de aftrap liet Deto zien dat het van plan was er iets moois van te maken. Met snelle flitsende aanvallen probeerde men de Enter goalie te bestoken. Toch was de eerste echte kans voor de Gentenaren. Een voorzet vanaf links werd bij de 2e paal net naast gekopt. Hierna was het Deo dat de eerste echte kans mocht noteren. Jacob dook vrij voor de keeper op na een lange bal vanuit de achterste linie. Jacob werd net genoeg belemmerd en schoot uiteindelijk de bal tegen de keeper .

In de 12e minuut werd op rechts door Stefan en Toon een mooie aanval opgezet. Toon speelde centraal op middenveld de mee opgekomen Max aan die op zijn beurt Aron met een sublieme steekpass voor de keeper wist te zetten. Aron prikte de bal onder de keeper door maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Meerdere mensen die op 1 lijn stonden wisten in de rust te vertellen dat het absoluut geen buitenspel was. Vervelend maar Deto moest het er mee doen.

Ondanks dat Deto goed speelde en overwicht had kreeg Enter zeker kansen. Na 15 minuten wist de verdediging van deto de bal na een voorzet van Enter niet goed weg te krijgen uit het zestien meter gebied. De fysieke spits van Enter kreeg de bal voor de voeten schoot op doel maar Ynanco redde knap. Nadat de keeper van Enter aan de andere kant al een keer redding had gebracht op een inzet Aron was het 2 minuten later toch raak voor Deto.

De keeper van Enter speelde de linksback in waarna er door Deto snel druk werd gezet door Aron Toon en Jacob. De verdediger van Enter speelde onder druk terug maar Jacob Maroghi kon onderscheppen omspeelde vervolgens de goalie en kon vanuit een moeilijke hoek de bal binnen de palen krijgen. Verdiend 1-0. Deto probeerde in de vervolgfase de stand uit te bouwen maar kreeg na een half uur steeds meer moeite met fysieke spel Enternaren.

Nadat Enter al een keer net naast had gekopt wist het in de 36e minuut toch langs zij te komen. Van dichtbij wist men een ingebrachte bal vanaf de rechterflank via de kluts binnen te werken.

Ondanks het veldoverwicht van Deto het eerste half uur op dat moment qua kansenverhouding zeker verdiend. Tot de rust gebeurde er verder weinig meer.

Na rust werd het weer, maar ook het spel er van beide kanten niet beter op. Het werd vooral op het middenveld een fysiek spel waarbij Enter vaak de persoonlijke duels won en Deto steeds verder achteruit moest. Mooie aanvallen waren er van beide kanten niet of nauwelijks. Strijdlust zeker wel!

Deto kreeg wel steeds meer moeite in de buurt goal Enter te komen. Enter werd daarin tegen wel 2x gevaarlijk. In de 59e e minuut kwam de spits van Enter 1 op 1 met Nano die katachtig wist te redden. 5 minuten later wist de sterk spelende Mart Netters ternauwernood de bal te ontfutselen aan de linksbuiten die doorgebroken was.

Deto wist in deze fase alleen gevaarlijk te worden met Afstand schoten uit de 2e lijn van Stan en Max. In de 72e was het toch Enter dat gezien het veldoverwicht op dat moment verdiend op voorsprong kwam. De bal kwam na niet goed wegwerken van de laatste linie bij de rechtsbuiten van Enter terecht die de bal voor wist te krijgen. De voorzet belande bij de spits van Enter die de bal onder zich kreeg maar toch van 10 meter afstand binnen wist te werken. 1-2 . Deo moest gaan komen maar had moeite om er nog een slotoffensief uit te persen. Pas na het inbrengen van Job Geerlings en Herma Alberts kon men weer wat nieuwe energie vinden. Uiteindelijk werd dit in de 86e minuut beloont door de gelijkmaker. Job veroverde de bal op rechts en kwam met een goede voorzet richting de 1e paal waar Stan Prophitius hoog boven alles en iedereen uit torende en raak kopte in de verre hoek. 2-2 . Vreugde alom natuurlijk want het was uiteindelijk na een goed eerste half uur niet makkelijk geweest deze middag . Deto moest meer dan tevreden zijn met het punt.

s