Nieuws

 

Afgelopen zaterdag reisde DETO 3 af naar Eibergen om daar de strijd aan te binden met het tweede elftal van FC Eibergen. Beide ploegen bevonden zich in de onderste regionen met een punt uit twee wedstrijden.

DETO begon voortvarend aan de wedstrijd en wist het initiatief op het middenveld te pakken. Dit resulteerde in enkele speldenprikken. Na iets meer dan tien minuten spelen wist Pascal Meijlof een schot strak langs de paal binnen te schieten, 0-1.

DETO kwam na de openingstreffer lichtelijk in de problemen, doordat er slordig met het balbezit werd omgegaan. Dit leidde tot enkele gevaarlijke uitvallen van Eibergen. Halverwege de eerste helft werd een vrije trap van Eibergen door hun aanvoerder tussen de palen binnengekopt, 1-1.

Na deze goal kreeg Eibergen meer grip op de wedstrijd en wist met enkele uitvallen voor gevaar te zorgen in het zestienmetergebied van DETO. Echter de eindpass van Eibergen was niet secuur, waardoor de schade voor DETO niet groter werd. De rust werd bereikt met een 1-1 tussenstand.

De tweede helft dicteerde DETO het spel, maar tot grote uitgespeelde kansen kwam het niet. Hoewel DETO de overhand had in de tweede helft en Eibergen met moeite tot aanvallen kwam, wist DETO dit overwicht niet uit te drukken in de score. Met nog een ruime tien minuten op de klok wist Eibergen hun spits op randje buitenspel in stelling te brengen. Deze counter werd beheerst door de spits afgerond, 2-1. Hiermee was de eindstand bepaald.

DETO had het betere van het spel en had deze wedstrijd niet hoeven te verliezen, maar de geslepen en ervaren tegenstander wist er toch met de volle buit vandoor te gaan.

DETO 3 treedt aanstaande zaterdag op eigen veld aan voor de derby tegen DOS ’37 3. Deze wedstrijd zal om 13:30 uur beginnen.

Opstelling FC Eibergen 2:

Benci Nauta; Michiel Peterkamp, Jesper Saaltink, Ferdi te Ronde©, Joost Sedee, Alexander Pöttger, Thomas Wansing (68’ Bas v.d. Lustgraaf), Pieter IJdo, Dennis Pardijs, Christiaan Krabbenborg, Onno Peppink (77’ Wouter Swam)

Opstelling DETO 3:

Mitchell Mollink; Jordy Koops (63’ Jeroen Post), Henk Lambers (83’ Gerrald Albersen), Stefan Post, Sven Folbert; Don Schutte (89’ Aalok Brinks), Jasper Teunis, Bart Blokhuis©; Jeffrey Brummer (68’ Gaby Said), Berto Ibbenhorst, Pascal Meijlof

Scoreverloop:

11’ Pascal Meijlof  0-1

19’ Ferdi te Ronde 1-1

79’ Pieter IJdo  2-1

Overige uitslagen res. 2e klasse D:

Achilles ’12 2 – DZSV 2  0-2

DOS ’37 3 – v.v. Dieren 2  2-4

Den Ham 2 – Oranje Nassau 2  0-0

FC Zutphen 2 – Excelsior ’31 4  5-1

Enter Vooruit 3 – DZC ’68 3  AFG

s