Nieuws

 

Regenboog 2, Eltheto 1 en STEVO winnen 11e editie van het DETO MINI WK.

Vrijdag 16 en zaterdag 17 juni werd bij DETO Twenterand al weer het 11e DETO MINI WK gehouden. Aan dit unieke boardingtoernooi voor spelertjes van 4 tot 6 jaar deden dit jaar weer 40 ploegen mee.

De organisatie had ook dit jaar weer kosten nog moeite gespaard om er weer een uniek voetbaltoernooi met een uitgebreid randgebeuren van te maken. Zo waren kindervriendjes mascottes Bultje (De mascotte van Heracles Almelo) en Wolffie de Wolf en de ballonclown op het 11e DETO MINI WK aanwezig. Ook werden er voetbal demonstraties gegeven en konden de kinderen geschminkt worden. En natuurlijk ontbrak het springkussen niet, net als de grote kinderverloting.

DETO MINI WK voor basisscholen.

Vrijdagmiddag was het eerst de beurt aan de Vriezenveense basisscholen. Nadat DETO voorzitter Arjan Goosselink samen met mascotte Bultje het toernooi had geopend, mochten de kinderen hun rode ballon op laten waarna alle deelnemende kinderen samen Bultje een korte warming up deden om zo goed voorbereid als mogelijk aan het DETO MINI WK te beginnen. Onder ideale weersomstandigheden en grote publieke belangstelling brak even na de klok van 14:00 de hevig strijd los om de felbegeerde DETO MINI WK bokaal. In de bijna zestig wedstrijden werd verbeten gestreden en werden ouders, broertje, zusjes, opa’s, oma’s, familie, vrienden en overige toeschouwers verrast met de nodige voetbalhoogstandjes. Ook werden de doelpunten soms op speciale wijze en uitbundig gevierd, het spelplezier spatte er zichtbaar vanaf.Alle deelnemende kinderen ging er vol voor en zetten hun beste beentje voor. Aan het eind van een boeiend toernooi, bleek even na de klok 17:00 dat Regenboog 2 de kampioen was geworden in groep 1, in de finale bleek Regenboog 2 te sterk voor De Pölle. Bij de groep 2 werd Eltheto 1 de kampioen, nadat het van Regenboog 1 had weten te winnen in de finale. De beide kampioenen gingen met de mooi DETO MINI WK bokaal aan de haal, alle deelnemers kregen als aandenken aan het DETO MINI WK een mooie medaille en een tasjes vol verrassingen en versnaperingen. Waarna iedereen moe maar voldaan huiswaarts keerden.

DETO MINI WK voor clubteams.

Op zaterdag was het de beurt aan de clubteams, samen met 4 teams van gastheer DETO streden teams van 10 regionale amateurclubs om de hoogste eer op het traditionele DETO MINI WK. Rond de klok van half tien melden de deelnemende teams zich en stroomden toeschouwers het sportpark van DETO binnen. Om 10:00 werd afgetrapt voor de eerste wedstrijden. De voor de middag gespeelde poule wedstrijden bepaalden wie er na de middag in welke kruisfinale wedstrijden terecht kwam. Iedere wedstrijd kon beslissend zijn, net als een dag eerder bij de teams van de basisscholen streden ook de clubteams op het scherpst van de snede en was het voor de aanwezige toeschouwers genieten. De sterren van de toekomst lieten zich gelden en schotelden het publiek het ene na het andere voetbalhoogstandje voor, ook de doelpunten vielen als rijpe appelen van de boom. Na ruim 60 enerverende en tevens boeiende wedstrijden waren het STEVO 1 en STEVO 2 die in de grote finale mochten uitmaken wie er met grote DETO MINI WK bokaal aan de haal zou gaan. Uiteindelijk bleek STEVO 2 net iets beter, zodat zij even later op het Leemans podium werden uitgeroepen tot winnaar van het 11e DETO MINI WK. Ook de nummers 2 STEVO 1, 3 PH Almelo1 en 4 Vroomshoopse Boys 2 kregen een mooie DETO MINI WK bokaal mee naar huis. En alle spelertjes kregen een medaille als aandenken aan het DETO MINI WK 2017.

Alleen maar kampioenen.

Gezien het verloop van beide toernooien waren er beide dagen alleen maar winnaars en kampioenen. Want iedereen had zijn of haar stinkende beste gedaan, en bijgedragen aan een mooie, unieke een zeer geslaagde 11e edities van het DETO MINI WK.

Woord van dank.

Namens de Toernooi Commissie willen we iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage in welke vorm of op welke manier dan ook. Het DETO MINI WK 2017 was weer een voetbalevenement waaraan jong en oud veel plezier hebben beleeft. Het DETO MINI WK was voetbal zoals voetbal bedoeld is, ongedwongen (voetbal)plezier beleven in haar puurste vorm.

Een speciaal wordt van dank voor de deelnemende Vriezenveense scholen, de deelnemende clubs, De ongeveer 300 spelertjes, de ruim 2000 toeschouwers, de sponsoren van het DETO MINI WK en natuurlijk de 100 vrijwilligers die dit weer unieke toernooi hebben mogelijk gemaakt.

Nogmaals dank daarvoor, we hopen iedereen weer terug te zien op het 12e DETO MINI WK in het derde weekend van juni 2018.

Filmpje

Uitslag DETO MINI WK 2017

DETO MINI WK voor basisscholen.

Groep 1 en 2.

 • 1.Regenboog 2.6. Shalom 2.
 • 2.De Pölle.7. St. Antonius 2.
 • 3.De Bron.8. Weemewereld 2.
 • 4.Shalom 4.9. Weemewereld 3.
 • 5.Eltheto 4.10. Rehoboth 2.

Groep 3 en 4.

 • 1.Eltheto 1.6. Shalom 3.
 • 2.Regenboog 1.7. Rehoboth 1.
 • 3.Eltheto 2.8. Weemewereld 1.
 • 4.Shalom 5.9. Shalom 1.
 • 5.St. Antonius 1.10. Eltheto 3.

Uitslag DETO MINI WK voor clubteams.

 • 1.STEVO 2.11. Rood Zwart.
 • 2.STEVO 1.12. DETO Zwart.
 • 3.PH Almelo 1.13. Enter Vooruit 2.
 • 4.Vroomshoopse Boys 2.14. Kloosterhaar 1.
 • 5.Reutum.15. Sportlust Vroomshoop.
 • 6.SVZW.16. Vroomshoopse Boys 1.
 • 7.DETO Groen.17. Kloosterhaar 1.
 • 8.PH Almelo 2.18. DETO Blauw.
 • 9.Enter Vooruit 1.19. DOS’37 2.
 • 10.DETO Oranje.20. DOS’37 1.

De actieve DETO F League en DETO miniafdeling beginnen weer op woensdag 6 september aan het nieuwe seizoen. Kom gerust een keer vrijblijvend langs, we trainen op woensdag van 18:00 tot 19:00 en zaterdag van 9:30 tot 10:30.De eerste maand mag je GRATIS mee doen.

We hopen iedereen snel weer te zien bij DETO.

Toernooi Commissie DETO MINI WK.

s