Nieuws

 

Na een goed eindschot in de competitie staat voor DETO zaterdag het eerste treffen in de nacompetitie in Zwolle tegen Be Quick’28 op het programma. Het is de eerste wedstrijd in een cyclus van mogelijk vier wedstrijden, waarin DETO handhaving moet zien af te dwingen. Dinsdagavond om 20:00 uur volgt dan op sportpark ”Het Midden” de return tegen Be Quick’28. In deze eerste ronde moet DETO zien af te rekenen met het Zwolse Be Quick’28, dat via een indrukwekkend eindschot in de 3e periode in deze nacompetitie belandde. Mocht DETO het tweeluik met Be Quick’28 in haar voordeel weten te beslissen dan wacht er in de 2e ronde een dubbele ontmoeting met de winnaar van Lelystad’67 – Enter Vooruit.

Ploeg in vorm.

Maar laten we ons eerst maar richten op het treffen met Be Quick’28. De Zwollenaren kennen een rijke historie, met name rond en na de eeuwwisseling timmerde Be Quick’28 flink aan de weg. In 14 onafgebroken seizoenen in hoofdklasse werd Be Quick’28 3 een keer 2e en werd het in het seizoen 2000-2001 kampioen in de hoofdklasse C. De laatste jaren moest Be Quick’28 een paar stapjes terug doen. De laatste vijf seizoenen pendelt Be Quick’28 heen en weer tussen de eerste en de tweede klasse. Vorig seizoen degradeerde Be Quick’28 uit de eerste klasse, nadat het op doelsaldo op de 11e plaats was beland, via de nacompetitie naar de tweede klasse. In de 2e klasse H kende Be Quick’28 een dramatische seizoenstart met maar 1 puntje uit de eerste zeven wedstrijden. De eerste driepunter werd pas eind oktober geboekt op bezoek bij stadsgenoot ZAC (1-2). Be Quick’28 leek voor het tweede opeenvolgende seizoen in een hevige overlevingsstrijd te belanden. Maar waar Be Quick een dramatische seizoenstart kende, daar was het eindschot indrukwekkend met 20 punten uit de laatste acht wedstrijden. Be Quick bleef in die serie van 8 wedstrijden ongeslagen, de laatste nederlaag dateert alweer van 18 maart toen Sparta E. met 0-2 te sterk was. We mogen dan ook wel stellen dat DETO het met een ploeg in vorm van doen krijgt. Die vorm onderstreepte Be Quick in de laatst twee speelronden ondubbelzinnig, door eerst Quick’20met 5-1 billenkoek te geven en vervolgens Den Ham, dat net als Be Quick nog kansrijk was in de 3e periode, met 1-6 van het eigen veld te blazen. Door die klinkende overwinning legde Be Quick beslag op de 3e periode en mag het via de nacompetitie het vorig seizoen verloren gegane terrein proberen weer goed te maken.

Overeenkomsten.

Het seizoen verloop van Be Quick’28 en DETO kent nog al wat overeenkomsten, beide ploegen kenden een slechte eerste seizoenshelft en boekten tot februari tegenvallende resultaten. Dat had tot gevolg dat beide verenigingen tijdens het seizoen een trainerswissel doorvoerden. De trainerswissels pakte bij zowel Be Quick’28 als DETO goed uit want zowel Be Quick’28 als DETO gingen beduidend beter presteren en eindigden de competitie met een sterk eindschot. Het huidige Be Quick’28 beschikt over een jonge talentvolle ploeg, die het van verzorgd voetbal moeten hebben. De ploeg van het trainersduo Jan Locht / Wilfred Westerhuis, die volgend seizoen opgevolgd worden door Go Ahead Kampen trainer Edwin van Nijen, herbergt geen echte goalgetter. Wel beschikt Be Quick met Sander van Aarten 9, Jeffrey van der Vlist en Sercat Yilmaz beide met 8 treffers over het nodige scorende vermogen. Bekendste spelers voor ons als DETO van Be Quick zijn Dennis Horstman(ex Berkum), Roan Admiraal (ex WHC) en de al genoemde Jeffrey van der Vlist (ex KHC en Berkum). Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in de eerste klasse D, in Zwolle speelde een zwaargehavend DETO, dat een volledig elftal aan geblesseerde spelers miste, ongelukkig met 1-1 gelijk. Bas Buimer boorde DETO een verdiende overwinning door de neus door in blessuretijd een voorzet binnen te werken : 1-1. In Vriezenveen won DETO in een eenzijdige wedstrijd dik verdiend met 2-0. DETO hield Be Quick de hele wedstrijd onder druk, zonder zelf in noemenswaardige problemen te komen.

Puike teamprestaties.

Hoe de verhoudingen momenteel liggen valt moeilijk te zeggen. Maar beide ploegen hebben de competitie goed afgesloten en lijken in goede doen. Voor DETO is het zaak om van eigen kracht uit te gaan en het eigen spel te spelen. De ploeg heeft het zware juk vol met problemen van eerder dit seizoen definitief van zich afgespeeld, getuige de puike teamprestaties van de laatste weken. De ploeg heeft zichzelf en de spelvreugde hervonden. Dat is met name de verdienste van de technische staf onder leiding van Jos van der Veen en Guus Hoevenberg, die de ploeg na een dramatische periode weer geleidelijk aan stap voor stap op de rails heeft gekregen. DETO liet in de wedstrijden tegen Nunspeet, KHC en Bennekom zien waartoe het voetballend in staat is. Vooral de manier waarop DETO die wedstrijden wonnen geeft vertrouwen voor de nacompetitie. Vanuit een goede organisatie en vanuit de taken voetballend liet DETO bij vlagen mooi en oogstrelend veldspel zien. Maar vooral de gretige en gedreven instelling en de uitstekende wedstrijdmentaliteit bij de hele ploeg viel op en gaf de DETO burger moed. We zagen bij vlagen weer het oude DETO, dat met gevarieerd aanvalsspel de tegenstander de wil oplegde en spelbepalend was. Hopelijk kan de ploegde vorm en de uitstekende prestaties van de voorbije weken een passend vervolg geven in de nacompetitie. Mocht dat het geval zijn dan heeft DETO de doelstelling handhaving in eigen hand.

De Twaalfde man.

Laten we de DETO jongens in deze weken van de waarheid de steun en support geven die ze verdienen. In het belang van heel DETO willen we dan ook iedereen met een rood zwart hart oproepen de ploeg in deze nacompetitie aan te moedigen en te steunen. Laten we er samen voor zorgen dat we als rood zwarte twaalfde man het verschil maken en de DETO spelers ook zaterdag in Zwolle het gevoel geven dat ze thuisspelen. DOOR EENDRACHT TOT OVERWINNING, laten we samen voor een goed resultaat gaan, zodat we weer een flinke stap zetten richting handhaving.

Supportersbussen.

Om voor zoveel mogelijk steun en support te zorgen heeft het DETO bestuur in samenspraak met de Businessclub DETO en de Supportersvereniging DETO besloten supportersbussen te laten lopen naar de wedstrijd Be Quick’28 – DETO in Zwolle. De kosten voor de busreis zijn 10 euro, DETO jeugd tot 16 jaar kan GRATIS mee. De bussen vertrekken zaterdag om 13:00 vanaf de DETO kantine. Als je mee wilt geef je dan voor donderdagavond 20:00 uur op. Opgeven kan bij Henk Nijen Twilhaar telefoon 06-14969430 / 0546-563117 E-mail sparhenk@caiway.nl

Tot zaterdag bij de nacompetitie wedstrijd Be Quick’28 - DETO Twenterand aan het Stadionplein 25 8025 CP Zwolle, aanvang 14:30.

Schema nacompetitie DETO Twenterand.

1e ronde.

Zaterdag 20 mei Be Quick’28 – DETO Twenterand, aanvang 14:30 uur

Dinsdag 23 mei DETO Twenterand – Be Quick’28, aanvang 20:00 uur

2e ronde.

Zaterdag 27 mei winnaar Leleystad’67 / Enter Vooruit – winnaar Be Quick’28 / DETO Twenterand, aanvang 14:30 uur.

Zaterdag 3 juni winnaar Be Quick’28 / DETO Twenterand – winnaar Lelystand’67 / Enter Vooruit, aanvang 14:30 uur.

De winnaar speelt volgend seizoen in de eerste klasse.

Aanvangstijden onder voorbehoud.

DETO THUIS.

s