Nieuws

 

De Esch – Vroomshoopse Boys (2-1).

Dit duel is voor beide ploegen cruciaal met het oog op handhaving. De Esch greep vorige week middels een 3-1 overwinning op DOS’37 de laatste strohalm. Die overwinning bracht De Esch weer in het spoor van DETO, die op een P/D plaats bivakkeert. Het geloof in een goede afloop zal daardoor een boost hebben gekregen. Maar waar het uitgespeelde DOS’37 weinig tegenstand bood daar zal Vroomshoopse Boys vol voor de winst gaan. De ploeg van trainer Eric van Zutphen hangt net boven de gevarenzone en heeft de punten nog hard nodig om uit de degradatieproblemen te blijven. De Boys zullen na de overtuigende 3-0 winst op SVZW met vertrouwen afreizen richting Oldenzaal. Eerder dit seizoen boekte Vroomshoopse Boys een moeizame 2-1 thuisoverwinning op De Esch. Ook dit keer zal het niet makkelijk gaan, maar als Vroomshoopse Boys dezelfde wedstrijdmentaliteit, passie en strijd aan de dag weet te leggen als tegen SVZW moet het in staat worden geacht ook dit keer een belangrijke driepunter te boeken. Een driepunter, die een flinke stap zou betekenen richting handhaving. Prognose 2.

Bennekom – Hulzense Boys (0-1).

Bennekom beleefde een desastreus inhaalweekend, in de topper bij WHC ging de ploeg van trainer Jürgen Schefczyk met de billen bloot. De eclatante 5-1 nederlaag kostte Bennekom de 2e periodetitel en de aansluiting in de titelstrijd. Bennekom zal zich vanaf nu gaan richten op het consolideren van de 4e plek, die aan het eind van de rit waarschijnlijk nacompetitie zal opleveren middels de vrijgekomen periode van de kampioen. Ook Hulzense Boys ging met de billen bloot, op eigen veld werd het helemaal onderste boven gespeeld door SVZW en mocht het achteraf nog blij zijn dat het bij 0-7 bleef. Daarmee lijkt de kans op handhaving verder weg dan ooit voor de Boys uit Hulzen. De heenwedstrijd werd door Bennekom nipt gewonnen met 0-1. Dit keer zou het verschil wel eens groter kunnen zijn in het voordeel van de thuisploeg, dat zich voor eigen publiek zal willen revancheren voor het debacle in Wezep. Prognose 1.

FC Zutphen – Berkum (3-0).

FC Zutphen heeft nog een paar puntjes nodig om de veilige haven binnen te varen. De Zutphenaren hebben een behoorlijke buffer richting gevarenzone, maar gezien het zware programma in de laatste vier wedstrijden zal men zich op sportpark ” ’t Meijerink” niet te vroeg rijk mogen rekenen. Koploper Berkum verloor vorige week in de inhaalronde haar ongeslagen status. Op bezoek bij DUNO D. ging de formatie van trainer Arno Hoekstra met 4-2 onderuit. Berkum kwam wel twee keer op voorsprong maar kon in de tweede helft de dadendrang van DUNO D. niet weerstaan. Ondanks de nederlaag heeft Berkum alles nog in eigen hand. Wel is de voorsprong geslonken tot 1 puntje en kan men zich geen misstap meer veroorloven. Eerder dit seizoen won Berkum in eigen huis ruim met 3-0 van FC Zutphen. Ook dit keer moet Berkum in staat worden geacht de volle buit te pakken en zich te revancheren voor de misstap in Doorwerth. Prognose 2.

WHC - DUNO D. (1-1).

De absolute topper van deze speelronde in 1D de strijd tussen de nummers 2 en 3. Beide ploegen zullen met het nodige vertrouwen aan de aftrap verschijnen na hun mooie overwinningen van vorige week. WHC overklaste concurrent Bennekom met 5-1 en een gretig strijdend DUNO D. trakteerde koploper Berkum op haar eerste nederlaag 4-2. Beide ploegen draaien een stabiel topseizoen en hebben al veel indruk gemaakt en zijn daarom ook de twee enig overgebleven concurrenten voor koploper Berkum in de strijd op de titel en bijbehorende promotie. Waar WHC vorige week de tweede periode binnenhaalde is DUNO D. op jacht naar de 3e periode. Beide ploegen kunnen zich zo aan het eind van de competitie eigenlijk geen misstap meer veroorloven. Spanning, spektakel en goed voetbal lijkt dan ook gegarandeerd bij deze topper tussen twee van de betere ploegen in deze klasse. Een topper, die eerder dit seizoen in 1-1 eindigde, eenzelfde soort uitslag zou ook dit keer wel eens uit de bus kunnen rollen gezien de minimale verschillen. Prognose 3.

KHC – Go Ahead Kampen (2-2).

Deze onvervalste Kampense derby stond in het verleden garant voor spanning en spektakel. Dat zal dit keer niet anders zijn gezien de stand op de ranglijst en bijbehorende belangen. KHC zal alle zeilen bij moeten zetten wil het de nacompetitie nog ontlopen. De achterstand op de veilige 10e plek bedraagt momenteel 4 punten. Ook GAK heeft nog een paar puntjes nodig om zich definitief van nog een jaar eerste klasseschap te verzekeren. Winst bij de buurman betekent dat de veilige haven bereikt wordt. GAK kende een slechte generale voor deze derby; op eigen veld werd met maar liefst 0-4 verloren van Nunspeet. GAK bakte er niet veel van in die wedstrijd, het eigen verslag meldde al dat het voor deze derby anders moest, wil men resultaat behalen. Misschien dat de derby daarom wel precies op tijd komt voor GAK, want voor derby als deze hoef je spelers vaak niet te motiveren. En wat is het mooier dan je te revancheren in wedstrijden als deze. Eerder dit seizoen eindigde deze derby in 2-2. Een uitslag, die ook dit keer zeker tot de mogelijkheden behoord. Prognose 3.

Nunspeet – SVZW (3-0).

Deze twee ploegen spelen het restant van deze competitie om des keizersbaard. Kansloos voor de titel en nagenoeg uitgeschakeld voor de 3e periode en een eventuele troostprijs. Nunspeet boekte vorige week een ruime 0-4 overwinning bij GAK. SVZW deed het nog beter, het revancheerde zich voor de ontluisterende 3-0 nederlaag bij Vroomshoopse Boys door met maar liefst 0-7 te winnen bij rode lantaarndrager Hulzense Boys. Nu de druk van de ketel is lijken beide de ploegen de schroom van zich af te gooien. Het zou dan ook op De Wiltsangh wel eens een vermakelijke pot voetbal kunnen worden tussen de nummers 5 en 6 van 1D. Gezien de aanvallende speelstijl van beide ploegen zou er wel eens veel gescoord kunnen worden. De heenwedstrijd in Wierden eindigde in een 3-0 overwinning voor de thuisploeg. Dit keer lijkt een doelpuntrijk gelijkspel de meest passende uitslag bij deze belangeloze wedstrijd. Prognose 3.

Eindsprint.

Na het inhaalweekend van vorige week is de stand weer recht getrokken en kunnen de ploegen zich opmaken voor de eindsprint. Met nog vier spelronden te gaan zullen de komende weken beslissingen gaan vallen. Zowel bovenin als onderaan de ranglijst is het nog razend spannend. Ook de strijd om de 3e periode ligt nog open. WHC sleepte in het inhaalweekend op indrukwekkende wijze met een eclatante 5-1 overwinning op concurrent Bennekom de 2e periode binnen. Waarvoor onze welgemeende felicitaties. Komend weekend wacht ons ongetwijfeld weer een boeiend voetbalweekend in 1D. Er staan weer prachtige affiches op de rol, wat te denken van de topper WHC-DUNO D. de Kampense derby KHC-Go Ahead Kampen en de onvervalste Vriezenveense derby DOS’37-DETO. Maar ook de andere wedstrijden mogen er zijn. Genoeg om weer reikhalzend naar uit te kijken. We wensen u als voetballiefhebber zaterdag weer veel voetbalplezier in ons aller eerste klasse D. Bij zeven mooie, spannende maar bovenal sportieve wedstrijden. Waarbij respect voor elkaar de boventoon zal voeren. We zien iedereen langs de velden of bij een volgende voorbeschouwing.

DETO THUIS.

s